Pages

torstai 24. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 24. luukku


Ja niin se vain koitti, jouluaatto. Kalenterimme viimeisestä luukusta kurkistavat Quince & Co:n Piperit, joista esimerkiksi kuvan Martha's Scarf on neulottu. Muita Piperille suunnattuja ohjeita löydät täältä – ja Ravelryn ehtymättömästä mallivirrasta.

Me vetäydymme nyt muutaman päivän joululomalle ja palaamme jälleen Verkatehtaankadulle ja verkkoon ensi tiistaina. Veikkaisin kuitenkin, että näette jokusia vilauksia keskeneräisistä töistäni Instagramissamme.

Mutta Piperit, ne ovat tänään –20 %! Uulalaaa!

Rauhallista joulua jokaiselle.

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 23. luukku


Jouluaatonaatto on omistettu alpakalle. Isagerin Alpaca 1 on kaikessa ohukaisuudessaan kylliksi kaikkeen: siitä syntyy karamellipussinkepeä paita, höyhenenpehmyt huivi, lämpimät kämmekkäät... Sitä voi neuloa myös jonkin toisen langan kanssa yksiin, esimerkiksi Isagerin Spinnin taikka Tvinnin kanssa.

Alpaca 1 on tänään –15 %.

tiistai 22. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 22. luukku


Kertaus on opintojen äiti. Tänään joulualessa ovat toistamiseen Rowanin iki-ihanat Cocoonit, joista myös kuvan Il Grande Favorito on neulottu. Cocoon passaa myös asusteisiin, siitä(kin) syntyy Yhden illan tuubihuivi taikka pipo.

Cocoon tänään –15 %.

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulumieltä metsästämässä


Olen tehnyt yli kolme ja puoli vuotta töitä putkeen – jos ei viime kesän kolmen päivän kesälomaa lasketa –, synnyttänyt välissä yhden tytöntyllerön, kokenut elämäni suurimman menetyksen, saattanut esikoiseni ensimmäiselle luokalle, muuttanut, kuvannut tuhansia, tuhansia kuvia, neulonut vielä useampia silmukoita ja koettanut sinnitellä pinnan päällä. Sinnittely ottaa joskus koville, sen tietää jokainen perheenäiti ja jokainen pienyrittäjä, mutta on se palkitsevaakin. Saan Kippari-Kallen voimat siitä ilosta, jonka näen neulojien silmissä, kun he keksivät hyllyiltämme jotakin uutta, sellaista, jota he eivät ole aiemmin päässeet hypistelemään.

Tänään Kerään ja ensi kertaa koko Suomeen saapuivat saksalaiset Walk Collection -langat. Minä etäilen tänään ja vielä huomennakin enkä saa niitä verkkoon, mutta pommitan teitä kuvilla keskiviikkona. Mutta se syy, miksi lähdin oikeastaan kirjoittelemaan on se, että stressi ja kiirus tuntuu vaivaavan yhtä sun toista. Siksipä kutsun teidät viihtymään ja rauhoittumaan kanssamme keskiviikkona, jos vain kokkailuilta ja siivoiluilta ennätätte. Neulotaan ja nautitaan aamusta iltapäiväkolmeen asti. On glögiä, on piparia, on joulutorttua, on joulumieltä ja lankaa. Kelpo ainekset aatonaatolle. Eikö vain?


Kerän joulukalenteri: 21. luukku


H-hetki alkaa olla likellä. Odotan jo joululomaa, koska pyhitän sen neulomiselle. Ajattelin neuloa ainakin kaksi paitaa, oikeastaan kolme, mutta sen yhden saan valmiiksi jo ennen aattoa. Neljättäkin aloitan, jos vain Quince-lähetyksemme ehtii ennen joulua. Mitä te aiotte neuloa joululomalla?

Tämän päivän aleluukustamme löytyvät toistumiseen Quince & Co:n worsted-vahvuiset Larkit. Lark on eittämättä yksi lempilankojani: olen aivan myyty sen pehmeän ilmavalle pulleudelle, mikä ei kuitenkaan tarkoita löysää, säikiintyvää kierrettä – päinvastoin: Larkia on ilo neuloa, se soljuu puikoilla sukkelasti ja synnyttää siinä samalla tasaista pintaa, kaunista kirjoneuletta taikka palmikkoa. Malleja löytyy yllin kyllin esimerkiksi täältä, mutta muistuttelenpa myös Carrie Bostick Hogen Lighthouse Pulloveria sekä Heidi Kirrmaierin Mountain High -paitaa. Ihanan Mirellan versio siitä näyttää tältä.

Larkit tänään –15 %.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 20. luukku

Tänään myöhästyin ja komeasti, sillä huhkin sellaisella pieteetillä imurin kanssa, että huh. Kohta sopii joulun tulla puhtaaseen kotiin – paitsi että pienten lasten kanssa paikan saa siivota vielä ainakin kertaalleen ennen aattoa.

Tänään jatkamme vielä eilistä Regia Stripemania -alea. Ensi viikolla luvassa on jotakin muuta – kunhan saamme uusia lankoja varastoon ja verkkoon. Käykäähän kurkkimassa esimerkiksi Krissen Instagramista, millaista raitaa siellä syntyi sateisena sunnuntaipäivänä.

lauantai 19. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 19. luukku


Tänään saapi olla sukkalangan vuoro. Regian Stripemania on kuusisäikeistä, itsestään raidoittuvaa sukkalankaa, josta tikuttelee 3 mm:n puikoilla sukkaparin tai kaksi vielä kepeästi jouluksi. Minun sukkani ovat päättelyä ja kantapäitä vaille valmiit.

Stripemaniat ovat tänään –20 %.

perjantai 18. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 18. luukku


Tänään annan vuoron eilisten Highland Woolien silkkisille sisarille, eli Highland Silkeille. Highland Silk on Isagerin tämänvuotinen uutuus, joka on ottanut paikkansa lankapaletissa. Värikartassa on toistaiseksi vain viisi väriä, mutta niistä jokainen on to die for – etenkin pullonvihreä, joka on jotakin taianomaista...

Helgan uudesta Room 606 -kokoelmasta (joita saamme lisää ehkäpä jo tänään, jos posti on aikataulussa) löytyvä yksivärinen Elin on neulottu juurikin pullonvihreästä Highland Silkistä. Puikoilla jo, kuinkas muuten. ;-)

Highland Silkit tänään –15 %.

torstai 17. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 17. luukku


Viimeistä viikkoa viedään! Tänään joulukalenterimme luukusta paljastuvat yhdet suosikkilankani, Isager Highland Woolit. Nämä Perussa valmistetut villakerät eivät ole aivan välttämättä sellaisia, jotka kiinnittävät heti huomion – toisin kuin vaikkapa syvissä sävyissä hehkuvat, käsinvärjätyt merinovillat –, mutta kunhan niiden makuun pääsee, paluuta ei ole. Ohut lanka muokkautuu neulottaessa pehmeäksi, ja kunhan valmiin tekeleen käyttää vielä parilla Fairy-tipalla varustetussa vesisoikossa, niin huh! Mikään ei voita sellaista kepeää, hädin tuskin parisataa grammaa painavaa, sileäpintaista neuletta.

Yksi suosikkimalleistani on Kikinkin neuloma Friday Again. Muita enemmän kuin erinomaisia malleja Highland Woolille ovat esimerkiksi Joji Locatellin Boxy tai vaikkapa hänen uudesta kokoelmastaan tuttu Puntilla (Rajavaaran Heli on neulonut sen Highland Woolin silkkisestä versiosta).

Isager Highland Wool tänään –15 %.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 16. luukku


Koska alamme olla niin lähellä joulua, että pukinkonttiin ehtivät vain pikaisimmat neulomukset, päivän luukusta paljastuvat pullevat Katia Love Woolit, joista neuloo nopsasti vaikkapa Yhden illan tuubihuivimme taikka pitkän, aina oikein -huivin. Tai sitten kuvassakin näkyvän patenttituubin. Minä aloitin siitä juuri pipoa, joka valmistuu alta tunnin. Kuvaan sen vielä tänään tänne bloginkin puolelle.

Katia Love Woolit ovat tänään –30 %:n alessa.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 15. luukku


Tämän päivän luukustamme paljastuvat Isagerin Jensen Yarnit, joita suosittelen paitsi paitoihin ja takkeihin myös huiveihin – esimerkiksi Silk Mohairin kanssa rouheasta villasta kuoriutuu ilmavan pehmyt ihanuus.

Minä haluan neuloa Jensenin ja Silk Mohairin yhdistelmästä Helga Isagerin suunnitteleman Siberia Anorakin, jonka ohje löytyy The Map Collection -kirjasesta. Se pääsee puikoilleni jo tällä viikolla, koska sain eilen valmiiksi yhden viikonvaihteessa aloittamani paidan.

Jensenit ovat tänään –15 %.

maanantai 14. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 14. luukku


En ole vielä ehtinyt sen kummemmin kertoa, että valikoimiimme kuuluvat tätä nykyä myös norjalaisen Sandnesin langat. Hyllyiltämme löytyy tällä hetkellä Lanettia, Alpakkaa, Peer Gyntiä, Alpakka-sukkalankaa ja Mykiä, joka tunnetaan myös Skappel-lankana. Muistattehan sen toissa ja viime vuoden suursuosikkipaidan, jonka Kalastajan vaimokin neuloi?

Minä olen neulonut Mykistä pipon ja yhden villatakin, Carrie Bostick Hogen uudesta Swoon Maine -kokoelmasta tutun Shore Cardiganin. Se on perheemme aikuisväen yhteistakki, sillä se passaa niin siipalleni kuin minullekin. Kohtalaisen kätevää! Lankaa siihen kului 450 grammaa.

Takistani puuttuvat vielä napit ja kunnon kuvat, mutta ties vaikka saisimme asiaan pikapuoliin muutoksen. Kerron siitä lisää vielä tällä viikolla, jos suunnitelmani onnistuvat! ;-)

Mutta siihen aleen: Mykit ovat tänään –15 %.

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 13. luukku


Tämä sunnuntai on omistettu yön aikana Tampereelle sataneelle lumelle. Se näyttää tosin siltä, että sulaa päivän mittaan pois, joten minä lähden pihalle pykäisemään lumiukon poikineen. Sitten neulon – ja kiireellä. Lupasin eilen neuletapaamisessa, että saan yhden Il Grande Favoriton valmiiksi kolmeen mennessä, mutta se on yhä hihoja vailla. Taitaa mennä illan puolelle. Mutta se valmistuu tänään, näette kyllä. :-)

Tämän päivän kalenteriluukusta paljastuvat Succaplokin Aleksin meille tekemät silmukkamerkit, joiden hintaa pudotimme –20 %. Huomenna on taasen jonkin toisen vuoro, veikkaan, että jonkin pehmeän.

lauantai 12. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: 12. luukku


Päivän luukku on omistettu supisuomalaiselle suosikilleni eli Tukuwoolille. Rouhean, mutta rasvaisuutensa takia pehmeä lanka on taipunut meidän ja teidän hyppysissänne huiveiksi, pipoiksi ja paidoiksi – ja onpa siitä neulottu sukkiakin, vaikka siitä uupuu tekokuituinen vahvike. Minun sukkani ovat olleet ahkerassa käytössä kuukauden päivät, olen käyttänyt niitä kengissä, köpötellyt pitkin kaupunkia ja hissutellut kotona, eivätkä ne ole kärsineet lain. Päinvastoin, parantuneet vain.

Seuraavaksi neulon Tukuwoolista Magnolia-takin. Se on ollut haaveissani jo vaikka kuinka kauan.

Tukuwoolit ovat tänään tasaraha-alessa 6 euroa kipale.

perjantai 11. joulukuuta 2015

Vuoden Uusyrittäjä -kilvan kunniamaininta


Olen ollut pakahtua onnesta pari päivää. Tampereen seudun uusyrityskeskus Ensimetri valitsee vuosittain Vuoden Uusyrittäjän kahdesta viiteen vuotta toimineiden yritysten joukosta. Tänä vuonna sijoituin kilvassa toiseksi – satojen kotiseutumme yrittäjien joukosta. En päässyt keskiviikon lehdistötilaisuuteen enkä palkintojuhlaan, koska matkasin pikatyömatkalle Tanskaan (terveisiä Kööpenhaminan lentokentältä, kirjoitan tätä paraikaa portilla ja odottelen kotilentoa), mutta kirjoitin paikalla olleille kiitokset. Haluan jakaa ne nyt teidänkin kanssanne, koska ilman teitä Kerää ei olisi. Minun sydämestäni on omistettu pakahduttavan suuri palanen teille.

"Villanpehmyt kiitos kaikille teille, jotka kokivat rakkaan yritykseni, Lankakauppa Kerän, kunniamaininnan arvoiseksi. Olen enemmän kuin otettu siitä, että huomioitte paitsi kolmevuotiaan pienyritykseni myös perinteikkäät kädentaidot, jotka ovat kulkeneet minunkin suvussani jo sukupolvelta toiselle.

Kerä syntyi oikeastaan päähänpistosta, rahtusen romantisoidusta käsityksestä siitä, mitä lankakaupan omistaminen oikeastaan on. Vaikka toisaalta – perustaisiko kukaan pientä kivijalkakauppaa kaiken taloudellisen ahdingon keskelle, jos ajattelisi vain ja ainoastaan realistisesti? Minä sanouduin irti arjestani suuren aikakauslehden toimituspäällikkönä ja hyppäsin keskelle tuntematonta. 

Näihin kolmeen vuoteen on mahtunut hetkiä, jolloin olen kyseenalaistanut ratkaisuani, mutta kaiken kokemani – myös monien pennittömien kuukausien – jälkeen voin vain todeta olevani onnellinen ja lukemattomia ihania asiakkaita, uusia ystäviä, mielenkiintoisia työtehtäviä ja -tarjouksia rikkaampi.

Työllistän tällä hetkellä itseni lisäksi yhden kokopäiväisen työntekijän. Kerä ei ole vielä valmis, ei likimainkaan: me kehitämme konseptiamme kaiken aikaa, tartumme lankamaailman tuuliin emmekä tyydy tavalliseen. Haluamme olla enemmän kuin perinteinen kivijalkakauppa: haluamme olla olohuone, jonne kaikki neulojat, virkkaajat ja kirjojat kokoontuvat työpäivän päätteeksi turisemaan ja jakamaan arkeaan kanssamme. Olemme yhteisöllinen lankakauppa, joka kokoaa joka lauantai kymmenet käsityöharrastajat yhteen neulomaan ja nauramaan, joka toinen torstai-ilta after work -neulomaan, paristi vuodessa neuleleireilemään, kymmeniä kertoja vuodessa erilaisille kursseille… Ensi vuonna otamme uuden askelman kohti kansainvälistä yhteisöä ja julkaisemme ensimmäisen oman lehtemme sekä suomeksi että englanniksi. Uudistamme paraikaa verkkokauppaamme siten, että se palvelisi paremmin myös muiden maiden asiakkaita, ja teemme tiivistä yhteistyötä maailman kuuluisimpien neulesuunnittelijoiden kanssa. 

Koska pienenkään ei pidä kumarrella – pää saa ja sen pitääkin olla pilvissä. 

Suurkiitos vielä kaikille, ette tiedäkään, miten pitkälle tällä tunnustuksella pötkitään."

Ja se suurin kiitos, se kuuluu siis teille, asiakkaani, sielunsisareni, ystäväni ja tuttavani.

Kerän joulukalenteri: 11. luukku


Yhdennestätoista luukustamme paljastuvat silkinpehmeät Isager Silk Mohairit. Jos mielesi halajaa höyhenenkepeää ja loputtoman lämmintä neulevaatetta taikka hentoa huivia, silkki-mohairlanka on enemmän kuin oiva valinta.

Minä naputan tätä tekstiä paraikaa tanskalaisessa kahvilassa puhelimellani, joten lyhykäisestä virsi kaunis. Isager Silk Mohairit tänään –15 %.

torstai 10. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Kymmenes luukku


Kaksi viikkoa jouluun – huh, huh. Voin paljastaa, että en ole tehnyt sen eteen vielä mitään. En ole ostanut enkä neulonut lahjan lahjaa, en siivonnut, en leiponut. Tilanne on toisaalta minulle tavallinen: joulu on tullut viime hetkellä jo monen monta vuotta – mutta aina se on tullut, lämpimän luonteikkaana, lanttulaatikolta tuoksuvana ja joulutortulta maistuvana. Ja villanpehmeänä! Odotan joululomaa ja niitä tuhansia, tuhansia silmukoita, joita aion neuloa. Onko teillä samanlaisia suunnitelmia?

Tänään, kymmenentenä joulukuuta kalenteristamme paljastuvat Isagerin iki-ihanat Alpaca 2:t. Vaikka suurin osa langoistamme lukeutuu lemppareihini, Alpaca 2 on eittämättä TOP 3 -kamaa. Olen neulonut siitä pari paitaa, huiveja, pipoja ja lastenvaatteita, ja kunhan pääsen täältä reissustani kotiin, aloitan siitä kaksinkertaisena Amirisusta tutun Flaumin. Tämän hetken suosikkipaitani on Alpaca 2:sta tikuttamani Boxy, jota en ole kerinnyt kuvata kunnolla. Siksipä saatte tyytyä tähän messuperjantain päätteeksi napattuun Instagram-otokseemme. :-)

Alpaca 2:t ovat tämän päivän –15 %:n alessa, että ei kun kipin kapin Verkatehtaankadulle ja verkkokaupoille!

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Yhdeksäs luukku


Yhdeksännen päivän luukusta paljastuvat Isagerin Spinnit, suursuosikkimme, joista viime kesänä neulottiin kymmeniä ja taas kymmeniä Lemon-paitoja. Nyt, kun kesä on vaihtunut talveksi, Spinnistä voisi neuloa vaikkapa samankaltaisen mutta pitkähihaisen Robinin. Yksisäikeinen Spinni passaa paremmin kuin hyvin Isager Alpaca 1:n taikka Isager Silk Mohairin kaveriksi, vaikka se ohukaisuudestaan huolimatta neuloutuu nopsasti myös yksinkertaisena.

Spinnit ovat tänään –15 %:n alennuksessa – kahdesta vyyhdistä syntyy lyhythihainen Lemon, pitkähihaiseen kannattaa varata kolme.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Kahdeksas luukku



Kahdeksas luukkumme on omistettu Isagerin iki-ihanalle Merilinille, tuolla nimensäkin mukaisesti merinovillaa ja pellavaa yhdistävälle langalle. Me olemme neuloneet Merilinistä paitoja, pipoja ja huiveja, ja se jos jokin taipuu erinomaisesti kaikkeen. Se laskeutuu kauniisti, se kestää kaikki tuulet ja tuiskut, pesukoneet ja muut.

Kuvan Frosty Acorn -paita on sekin Merilinistä. Lisäksi olemme neuloneet siitä kolme samaisen suunnittelijan, eli Suvi Simolan, Qipican-paitaa. Qipicanin ohje onkin tänään tarjouksessa Suvin omassa Ravelry-kaupassa, kurkatkaahan lisää Suvin Facebook-sivulta. Ja se Merilin, siitä lähtee tänään –15 %. Viidellä kerällä saa jo keskikokoisen paidan – kevyesti!

maanantai 7. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Seitsemäs luukku


Meinasipa tulla vallan kiire tämänpäiväisen luukun kera, mutta parempi kymmenen minuuttia myöhässä kuin ei milloinkaan. Lyhyestä virsi kaunis: tänään alennukseen päätyvät Quince & Co:n Piperit, merinovillan ja mohairin kissanpennunpehmeät vyyhdit. Alennusta –15 %.

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Kuudes luukku


Yksi kuluvan vuoden kiehtovimmista lankauutuuksista on Englannin Yorkshiresta ponnistavan Baa Ram Ewen Dovestone DK. Kolmea eri lampaanvillaa (blue faced leicester, wensleydale longwood ja dark brown masham) yhdistävä lanka näyttää paksummalta kuin oikeastaan onkaan, kiitos löysähkön kierteen, joka ei kuitenkaan hajoa säikeille, päinvastoin: Dovestonea kelpaa neuloa – tai no, kelpaa ja kelpaa, siihen jää koukkuun. Kuohkeutensa takia langasta tehdyt neuleet ovat keveitä, mutta lämpimiä toki. Olen neulonut Dovestonesta toistaiseksi Ysolda Teaguen suunnitteleman Blank Canvas -paidan ja patenttikaulurin perheemme pienimmälle, mutta halajan siitä pitkää kaulaliinaa, jonka bongasin jostakin tämänvuotisesta Pom Pom Magista, muistaakseni... Kyllä siitä jokin patenttipaidankin voisi pykäistä, oikeastaan ihan mitä vain.

Erityismaininnan annan myös Dovestone DK:n värikartalle. Se on eittämättä yksi syy, miksi tunnen tätä nykyä vetoa viininpunaisiin ja erilaisiin sinisiin.

Mutta siihen joulukalenterialennukseen: tänään tiputamme Dovestone DK:n hinnasta –15 %. Tarjous on voimassa vain verkkokauppamme puolella, koska kivijalkakauppa lomailee, lepäilee ja katselee Linnan juhlia. 

lauantai 5. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Viides luukku


Joulukalenterimme viidennestä luukusta paljastuvat Kerän pehmoisimmat langat, The Fibre Companyn Canopy Fingeringit, joiden hintaa laskimme –25 %. Alpakan, merinovillan ja bambun sekoitus on ilmava ja ihanan kepeä, sellainen, josta tahtoisin neuloa satsillisen asusteita: pipon (esimerkiksi tällaisen tai tällaisen, ilmaisia ohjeita kumpikin), lapaset ja huivin. Tai vaikkapa vauvalle villapaidan – tai no, vauvalle ja vauvalle, kuopukseni on puolitoistavuotias, eivät kai sellaiset enää vauvoja ole... ;-)

Nyt karkaan neuletapaamiseemme, me vietämme tänään Kerässä pikkujoulua, keittelemme glögiä, poltamme kynttilöitä ja neulomme satoja ja tuhansia silmukoita.

Lempeää lauantaita kaikille!

perjantai 4. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Neljäs luukku


Jotkin langat vain riittävät ja riittävät. Yksi sellainen on englantilaisen Baa Ram Ewen Titus, taikalanka, joka tuntuu vain venyvän pituutta, vaikka sitä kuinka neuloisi. Ja ei, se ei veny, kuten bambulanka – päinvastoin: se on kimmoisa, kutinsa pitävä lanka –, mutta jostakin syystä se juoksee kuin kilpahevonen. Minä neuloin siitä kesällä Dexter-villatakin (kuvassa), johon kului hitusen kolmatta vyyhtiä, ja samoin kävi Tiialle, joka varasi viisi vyyhtiä mutta pärjäsi lopulta kolmella.

Titus on sekoitus englantilaisia lampaan- ja alpakanvilloja. Sen neuletuntumaa on vaikea kuvata: se on jotakin ainutkertaista, vähän kuin voita neuloisi. Selailin äsken Ravelryä ja tajusin, että tahdon tehdä siitä kaikkea – kirjoneulepipoja, kaulahuiveja, kymmenen paitaa ja tusinan verran takkeja. Kurkatkaapa vaikka näitä: Baht 'At -kämmekkäät, Ripon-pipo, Birstwith-kirjoneulepipo, Carpino-paita, Stasis-paita... Ja sitten vielä tätä: Minetta-takin ohje on Kirsten Kapurin käsialaa ja kaiken kukkuraksi ilmainen! Pehmeitä paketteja -blogin Sanna neuloi sen heinäkuussa, käykäähän kurkistamassa ja ihastumassa.

Tämän esipuheen myötä lienee päivänselvää, että joulukalenterimme neljännestä luukusta löytyy Titus-ale! Pudotammekin niiden hintaa täksi päiväksi –20 %! Mikä on sinun suosikkivärisi?

torstai 3. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Kolmas luukku


Kolmonen on lempilukuni. En ole taikauskoon taipuvainen enkä usko onnenlukuihin, mutta jokin kolmosessa kiehtoo: ehkäpä parittomuus, ehkäpä muoto – tai ehkäpä vain se seikka, että olen syntynyt kolmantena päivänä. Kauan sitten. :-)

Tämän alustukseni myötä lienee selvää, että kolmas luukku saa sisälleen jotakin tavattoman herkullista. Siispä siirrämme Quince & Co:n silkkiä ja villaa yhdistävät Ternit –20 % prosentin alennukseen. Ja mitäköhän niistä neuloisi? Vaikka kuvan Abigail Cardin – tai jonkin muun näistä Quince & Co:n omista malleista.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Toinen luukku


Uusi lempivaatteeni on Rowanin paksusta ja pehmoisesta Cocoon-langasta neulottu Il Grande Favorito, jonka rennon mallin takana on yksi suosikkisuunnittelijoistani, saksalainen Isabell Kraemer. Olen katsellut paitaa pian parin vuoden ajan, mutta kun ihana, Tampereen ja Pariisin välillä sukkuloiva asiakkaamme Anu kertoi, että tänä syksynä pariisilaisten neulojien puikoilla tuntuu olevan vain Il Grande Favoritoja, päätin ottaa ja varautua – jos sitä vaikka jonakin päivänä pääsisi Pariisiin. ;-)

Joulukalenterimme toisesta luukusta paljastuvatkin tänään –20 %:n tarjouksessa olevat Rowan Cocoonit. Minun paitaani (toiseksi pienintä kokoa) meni inasen yli viisi kerää, eikä tämä totisesti jää ainokaiseksi Il Grande Favoritokseni. Seuraavaksi teen harmaan. Tietysti. 

Cocoon-tarjous on voimassa sekä verkossa että Verkatehtaankadun kaupassa tämän päivän ajan. Huomenna on taasen jonkin muun vuoro. Stay tuned, folks!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Ensimmäinen luukku


Joulukuuhumme kuuluu joulukalenteri, koska sellaisen siivin viikot kuluvat vikkelämmin kuin tavallisesti – etenkin tällaiset sateen sotkemat, mustat talviviikot, sellaiset, jotka huhuilevat lumihiutaleita ja kengänpohjien alla narskuvaa pakkaslunta.

Kalenteriluukkumme aukeaa joka päivä kello 12. Kunkin luukun alta paljastuu jokin alennus, joka on voimassa vain yhden päivän sekä verkko- että kivijalkakaupassamme. Ja tänään, tänään se alennus on seuraava:

Joulukuun 1.
Quince & Co. Lark –20 %!

Olen ollut enemmän kuin onnellinen, että saimme valikoimiimme amerikkalaisen Quince & Co:n 100-prosenttiset villat – reippaan vuoden jonottelun päätteeksi. Pullevan ilmavat, mutta silti napakalla kierteellä varustetut pehmeät langat ovat a) täysin amerikkalaisia (lampaita, kerintää, värjäystä, vyyhdittämistä ja kaikkea myöten) ja b) täysin luonnollisia (ei kemikaaleja, ei superwash-käsittelyjä, eikä tekokuituja). Ne passaavat niin asusteisiin kuin puseroihinkin, olemme neuloneet niistä pipoja, lapasia, paitoja ja takkeja, ja puikoilla on oikeastaan kaiken aikaa jokin keskeneräinen Quince-neule – syystäkin!

Tänään ilahdutamme teitä worsted-vahvuisen Larkin alella. Meikäläinen on koukussa Larkiin: siitä neulomani Louise-villatakki on ihana, ja viikonvaihteessa loin siitä silmukat Heidi Kirrmaierin Mountain High -paitaan, jota suositan jokaiselle, siis j o k a i s e l l e. Ohje on kaikessa eleettömyydessään nerokas, sellainen, joka puhaltaa paitaan pienin kommervenkein eloa. Enkä muuten malta odottaa, mitä ystäväni Joji taikoo Rhinebeckistä hankkimistaan Larkeista...