Pages

perjantai 27. toukokuuta 2016

And The Winner Is...


Suuri sukkakisamme on ohi – osittain, sillä voittajasukat jatkavat kohti syksyllä ilmestyvää kansainvälistä neule- ja lifestylelehteämme, josta työparini Sini Ellen kirjoitti toissapäivänä My Blue&White Kitchen -blogissaan. Kerromme teille nimen tuonnempana, kunhan saamme logon viilattua.

Olin aivan äimänkäkenä, kun sähköpostiimme alkoi sadella sukkakilpaehdokkaita, niin kauniita, niin persoonallisia, niin tarinantäyteisiä. Olisi ollut aivan liian vaikeaa valkata niistä ykkönen, mutta onneksi te tulitte avuksemme ja äänestitte suosikkisukkianne sankoin joukoin.

Kisa oli tiukka – kuten hyvän kilvan kuuluukin olla –, ja voittajaksi kipusi jyväskyläläinen Heidi Alander, jonka puikoilta on syntynyt vuosien varrella vaikka mitä kaunista (käykäähän kurkkimassa Heidin huivit, sukat ja muut asusteet Sadelma Knitsin Ravelry-sivulta). Heidi on tällä hetkellä ajankohtainen muutenkin, sillä hän on suunnitellut Jyväskylän Kesän Neulefestareiden KAL-huivin, Ruusupuun.

Mutta tämän sukkakilpamme, sen Heidi voitti viljankeltaisilla sukillaan, jotka kuljettavat ainakin minut ikivanhoille vehnäpelloille, kyläseppien pajoille ja syyskesäisiin, jo talvesta kuiskutteleviin päiviin. En malta odottaa, että pääsemme kuvaamaan sukat jossakin samansorttisessa ympäristössä ja jakamaan ne paitsi teidän myös kaikkien ulkomailla asuvien neulojien iloksi.

Suuren suuret onnentoivotukset Heidille. Palkintona Keski-Suomeen lähtee 100 euron arvoinen lahjakortti Kerään – onneksi meillä on vielä hyllykaupalla lankaa, vaikka viimeiset viikkomme ovatkin jo alkaneet. Ja kuten lupasimme, myös äänestäjien kesken arvottiin muutama palkinto. Ne matkaavat seuraaville onnekkaille: Kirsi Hernesaho, Katri Heikkilä ja Taija Vierimaa. Otamme kaikkiin yhteyttä tämän päivän aikana Facebook-viestillä, tarkistelkaahan siis inboxejanne.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

For Sale


Parissa viikossa ehtii tapahtua paljon, parissa päivässäkin. Kun viimeksi kirjoitin tänne, kutakuinkin kuukauden päivät sitten, olin päättänyt sulkea Kerän kivijalkakaupan ja jatkaa verkkokauppiaana, lehdentekijänä ja valokuvaajana. Ja se se suunnitelmani olikin, kunnes koitti maanantai. Sain puhelinsoiton, joka pyöräytti pääni loputtomat rattaat ympäri. Istuin tänä aamuna palaverissa ja tartuin iltapäivästä ihanaan, innostavaan ja kaiken muuttavaan haasteeseen.

Tai no, ei se kaikkea muuta: minä, Sini Ellen ja Elina jatkamme oman lehtemme parissa, mutta jätän Kerän kokonaan taakseni, myös verkkokaupan. Pidämme ovemme auki juhannukseen saakka. Ehdimme siis emännöidä Stephen Westin ja Nancy Marchantin kurssit, mutta Jyväskylän neulefestareilla olemme "vain" vieraina ja opettajina, emme enää myyjinä.

Nämä eivät ole vielä viimeiset jäähyväiset. Lupaan, että järkkäämme kesäkuussa kunnon päättäjäiset – ja kukapa tietää, ehkä Kerä löytää teistä jostakusta jatkajan. Mikäli siis olet enemmän kuin oivallista lankakauppaa vailla, ota rohkeasti yhteyttä: jonna (at) kera.fi.