Pages

perjantai 19. syyskuuta 2014

GingerHelga Isagerin suunnitelemia Ginger-kämmekkäitä on vaikea huomata, jos ne eivät ole kädessä. Kämmekkäät ovat pitkulat ja luihut, vähän liian pienen näköiset kenenkään käteen. Mutta kyllä ne mahtuvat. Ne joustavat ja mukautuvat monen kokoiseen tassuun ja ovat kädessä pehmeät ja lämpöiset, kiitos ihanan Isager Alpaca 2:n, jota kului kämmekäspariin vain yksi vyyhdillinen.

Alkuun voi iskeä tylsyys, kun pienillä puikoilla pitää tikuttaa 25 cm joustinneuletta, mutta kun pääsee pitsiosaan, niin kämmekkäät tulevat hetkessä valmiiksi (paitsi jos tekee aluksi liian pienen peukalon ja ehtii päätellä kaikki langanpäät, niin kuin minä tein). Sitä paitsi pitkät varret ovat ihan parhaat vajaamittaisten hihojen kanssa tai kun polkee pyörällä kovaa vauhtia alamäkeen ja tuuli tuivertaa hihansuusta sisään.

2 kommenttia:

  1. Ihanat Gingerit! Pääsin kokeilemaan tätä suloisen alpakkaista versiota omaan käteen :-) Pitkä varsi on ylellinen, malttamaton tietty voi tehdä lyhyempänä. Ohje tosian löytyy myös englanninkielisenä Amimono-vihkosta (englanninkielisestä versiosta, Knit Collection 2010), kuten Camomille-huivinkin ohje. Gingerin ohje on Tvinnille, ja langan ohuudesta huolimatta houkuttaakin tehdä nämä juuri Tvinnistä. Tarkemmin sanottuna Tvinni Tweedistä.

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä ihanat! Tein viime syksynä tuplasti Alpaca 1:stä ja pääsevät taas ilmojen viilennyttyä pian käyttöön. Ajatuksena on myös tehdä lyhyemmät versiot kaveriksi tänä syksynä. :)

    VastaaPoista