Pages

torstai 9. huhtikuuta 2015

Puts, puts!


Malli: Chinese Waves -tiskirätti // Lanka: Blockwallah Bambu, 23 g // Puikot: 3,5 mm

Siivousintoni on syklittäistä. Muistan muun muassa ajan, jolloin siivosin pieteetillä ja paljon: tavarat olivat ojennuksessa, kirjat aakkosjärjestyksessä, imuri kaiken aikaa käyttövalmiudessa. Mutta sitten sain pari lasta, lankakaupan ja kymmenen muuta hommaa... Kotimme on kerran kahdessa viikossa näennäisesti siisti, mutta en suosita kenellekään kaappiemme avaamista enkä kurkkaamista pinnasänkyyn, joka on täynnä pyykkejä, jotka odottavat viikkaamista.

Suosikkisiivoushommani on pölyjen pyyhkiminen. Tykkään siitä, kun saan siirrellä tavaroita tasoilla ja suunnitella asetelmantynkiä. Suihkia sinne tänne Mummi & Minä -siivoussuihketta, sitä polkkakarkeilta tuoksuvaa ja luontoystävällistä. Luontoystävällinen on myös siivousliinani, joka on neulottu Blockwallahin sataprosenttisesta bambusta, jonka valmistuksessa ei ole käytetty kemikaalin kemikaalia.

Rätti on neulottu chinese waves -silmukoilla. Ohje on tässä, ystäväiset – iloa kevätsiivoon!

Luo 45 s.
1. krs: Neulo oikein (tämä on työn oikea puoli).
2. krs: *Neulo 1 o, nosta 1 s neulomatta*, toista *–*, kunnes jäljellä on 1 s, neulo se oikein.
3. krs: Neulo oikein.
4. krs: 2 o, *nosta 1 s neulomatta, 1 o*, toista *–*, kunnes jäljellä on 2 s, neulo ne oikein.
Toista näitä neljää kerrosta, kunnes tiskiliina on haluamasi korkuinen.

1 kommentti:

  1. Katselin juuri auringonpaisteessa pellavaa kotona neuloessani ympärilleni ... hmmm ... kyllä kaipaisi ihanan tuoksuista pesuainetta karkinvärisen liinan kera :)

    VastaaPoista