Pages

tiistai 5. toukokuuta 2015

Kerän toukokuu 2015


Oi ihana toukokuumme näyttää tältä:

Tiistai 12.5. kello 17–19.30
Pitsikivivirkkausta!

Viime kuussa tamperelaisessa kahvilassa järkättiin Taidon päivän kunniaksi pitsikivivirkkauskurssi. Pop up -tapahtuman taustalla olivat paikalliset tekstiilityön opettajat, Yli-Muilun Johanna etunenässä. Nyt Johanna tulee opettamaan samaisia taitoja myös meille. Kivet, langat ja lainakoukut löytyvät täältä, mutta toki voit tuoda tullessasi myös lempikoukkusi ja -lankasi. Kurssin hinta on 20 euroa, ja se sisältää paitsi tarvikkeet myös kahvit, teet ja pienet palanpainikkeet. Ilmoittautumiset 11.5. mennessä osoitteella info (at) kera.fi. Muista lisätä ilmoittautumiseen myös puhelinnumerosi.

Keskiviikko 20.5. kello 17–20
Neulepaita kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena

Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit, teet plus palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 18.5. mennessä, info (at) kera.fi. Muista lisätä ilmoittautumiseen myös puhelinnumerosi.

Maanantai 25.5. ja 1.6. kello 17–19
Kaksi sukkaa kerralla – kärjestä aloittaen

Haluaisitko oppia, miten neulotaan kaksi sukkaa kerralla ja vielä kärjestä aloittaen? Tule opettelemaan kätevä tekniikka kurssillemme, joka koostuu kahdesta opetuskerrasta. Ensimmäisellä kerralla opettelemme neulomaan kärjet, toisella kantapäät – ja väliin mahtuu muutaman sentin verran kotiläksyäkin. Langaksi valkkaamme joko kevyen, fingering-vahvuisen villasukkalangan (100 g = noin 400 m) tai kesäisen puuvillan (Katia Cotton Stretch)! Ota mukaasi 2,5 mm:n pyöröpuikko 100 cm:n kaapelilla (voit hankkia sellaisen myös meiltä). Kurssin hinta on 40 euroa, ja se sisältää teet, kahvit ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 22.5. mennessä osoitteella info (at) kera.fi. Muista lisätä ilmoittautumiseen myös puhelinnumerosi.

Näiden tapahtumien lisäksi tapaamme tietysti jokalauantaisissa neuletapaamisissamme täällä Kerässä kello 12–15. Niihin ei ole ennakkoilmoittautumista, tervetuloa mukaan vain – uudet ja vanhat tutut! Jatkamme myös torstaisia #puikoissa-iltojamme, mutta niistä tiedotamme tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti