Pages

torstai 28. toukokuuta 2015

When Life Gives You Lemons, Make Lemonade


Yksi kaikkien aikojen kauneimmista neulepaidoista on Helga Isagerin Lemon – omasta, vallan subjektiivisesta näkövinkkelistäni. Tohtinen kuitenkin todeta, että en ole mielipiteineni yksin.

Sileästä neuleesta ja vaakasuorista silmukkaraidoista rakentuva paita on simppeli, mutta kiehtova neulottava, joka pitää mielenkiinnon yllä. Se ei ole vaikea, ei suinkaan, mutta se kysyy jonkin verran käsivällisyyttä: vaakasilmukkarivit vievät tavanomaista enemmän aikaa, eikä etu- ja takakappaleiden sivuista poimita silmukoita sekunnissa, ei ihan minuutissakaan. Mutta ei niihin tunteja kulu, älkää peljätkö! Ja lopputulos, se on kaiken vaivansa väärti, sillä ohuesta, yksisäikeisestä Isager Spinnistä tikutettu neule on ohut ja kevyt, eikä se hengittävänä, väljänä vaatteena edes hiosta. Langanmenekkikin on minimaalinen: kaksi vyyhtiä piisaa vähän isompaankin kokoon.

Lemonin ohje löytyy ruotsinkielisenä Helga Isagerin Finstickat-kirjasta, jonka suomensin kevättalvella. Suomennos ilmestyy kauppojen – myös Kerän – hyllyille kesäkuun puolenvälin paikkeilla, mutta kerron siitä lähempänä enempi.

Ilmestymistä ennen haastan teidät kuitenkin kanssani KAListelemaan! Neulokaamme siis yksissä tuumin omat Sitruunat! Langat löydätte täältä, ja suomenkielisen ohjeen saatte verkkokauppatilauksenne tai kivijalkavisiittinne yhteydessä – maistiaiseksi tulevasta. Ohjetta ovat jo testanneeet muun muassa Pehmeitä paketteja -blogin Sanna ja Missä neuloimme kerran -blogin Neulisti. (Tottahan toki voitte toki käyttää jotakin muutakin lankaa ja käydä katsastamassa Finstickatia vaikkapa kirjastosta.)

Mutta eipä tässä toki koko totuus ole. Lemon-KAL alkaa nyt ja päättyy heinäkuun 18. päivä – aikaa on yllin kyllin. Kaikki tuohon mennessä valmistuneet ja kuvatut (kuvat toimitetaan osoitteella info (at) kera.fi) Lemonit osallistuvat kilpaan, jonka voittaja saa 60 euron arvoisen lahjakortin Kerään plus sen suomennetun Finstickat-kirjan, joka kantaa koto-Suomessamme nimeä Neuleiden neljä vuodenaikaa ja jonka julkaisee Atena Kustannus.

Ketkä ovat messissä?

HUOM! Tein jokin aika sitten videon siitä, miten Lemon-paidan vaakaraidat neulotaan. Löydät sen täältä.

18 kommenttia:

 1. Minä! Minä! Minä! Ja Senni kans, pakotan senkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, Liina! Ja Senni kans! Nyt vain neuleita puikoille. :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. It is! This picture is from Helga Isager's book called Finstickat. We are having a KAL at the moment. There's going to be a good bunch of Lemon sweaters. :-)

   Poista
 3. Omasta, jo aloitetusta sitruunasta on jo etu- ja takapaneelit tehty (jeee, vähänkö ylpee!). Eli mä oon tavallaan mukana, ainakin hengessä, koska otin varaslähdön tietämättäni :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta olet mukana, Ansku! Sitten vain kuvia valmiista työstä tännepäin. Minä jatkan oman etupaneelini työstämistä huomenna. Iltaisin on muiden neuleiden vuoro – kauhea jono täälläkin päässä. ;-)

   Poista
  2. Jess!! Mukana siis minä kans! :) Tämä KAL on juuri nyt täydellinen kannustin mulle, niin ei jää Lemon puikoille muiden töiden jalkoihin. (Koska oma luonto vaan vaatii, että monta oltava työn alla :D )

   Poista
 4. Ikinä ollut mukana KALissa, mutta nyt olen! Langat tilattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, Tiitu! Odotan innolla kuvia, miten Lemonit pitkin Suomea etenevät. :-)

   Poista
 5. Voiskohan sitä välillä neuloa jotain jonkun toisen suunnittelemaa?! Joo. Ehkä. Mut varaan oikeuden tarvittaessa kuitenkin vähän muokata ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on mukava päästää itsensä vähän vähemmällä laskemisella. :-) Suosittelen Lemonia – ja muokkauksille aina peukkua!

   Poista
 6. Kovasti houkuttelisi osallistua , mutta mahtaako olla aloittelevalle paitaneulojalle liian vaikea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Minna! Tämä ei ole missään nimessä vaikea neulottava, muutamin kohdin vain työläs. Onnistuu hienosti myös aloittelevalta paitaneulojalta, ja meiltä saa aina käydä kysymässä apua. :-)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Mahtavaa! LemonKALissa on jo koossa melkoinen sakki. Tuskin maltan odottaa valmiita paitoja! :-)

   Poista
 8. Miten kuvat kilpailevat, ts. miten voittaja valitaan?

  VastaaPoista
 9. Nyt määkin pääsen mukaan, kun sain käsiini kirjan ja kerän lankaa ;)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen mukana, etupaneeli tehty. :)

  VastaaPoista