Pages

tiistai 22. syyskuuta 2015

Piitu Nykopp ja Kerroksia-kirja Tampereelle


Yksi syksyn kauneimmista ja kiehtovimmista kirjoista on Fiskarsissa asuvan Piitu Nykoppin Kerroksia, joka ilmestyi viime perjantaina. Kuvataitelijana työskentelevän Piitun kirja on kokoelma luonnollisuudellaan puhuttelevia puseroita, villatakkeja ja asusteita – ajattomia ja monikäyttöisiä, sellaisia, joihin tahtoo palata kerta toisensa perään ja jotka pelastavat vaatekaapin vuodesta toiseen.

Sain kirjan käteeni viikonvaihteessa. Olen nauliutunut sen sivuille enkä osaa päättää, mihin työhön tarraisin ensimmäiseksi: pakko tehdä -listani on kasvanut Kerroksia-kirjan myötä monella, monella ohjeella. Voi olla, että luon ensimmäisenä silmukat Lang Novenasta neulottuun Rytmi-takkiin tai Sintteri-paitaan tai laatikkomaiseen Harkkoon tai graafiseen Telaan tai Louhokseen tai domineleuleiseen Kiisuun... Kuten huomaatte, valinnanvaraa on – liiankin kanssa. Totta puhuen voisin neuloa jokaisen, kaikki 32 ohjetta.

Tapasin Piitun lauantaina Helsingissä enkä malta odottaa, että saamme hänet tänne Kerään kertomaan kirjastaan ensi viikon torstaina, 1. lokakuuta (HUOM! Siirrämme #puikoissa-illan jollekin toiselle päivälle). Piitu on täällä kymmenien kirjojen ja Kerroksia-neuleiden kera kello 13:sta eteenpäin. Tervetuloa lämmöllä! Ja kello 17–19 järjestämme työpajan, jossa neulomme kirjasta tutut kietaisurannekkeet. Pajaan mahtuu kymmenkunta nopeinta, sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse: info (at) kera.fi. Kurssin hinta, 18 euroa, sisältää kaksi kerää Katia Merino Grosso -lankaa ja teet, kahvit sekä suolaiset ja makoisat tarjottavat. Ota mukaasi 6 mm:n suorat tai pyöröpuikot (rannekkeet neulotaan tasona).

1 kommentti:

  1. Messuilla meinasi käydä tosi huonosti kun kirjaa selasin: oli tosi lähellä, että en ostanut sekä kirjaa että lankoja kaikkiin töihin. Sitten ei ehkä olisi ollut kotiin menemistä.

    VastaaPoista