Pages

torstai 20. marraskuuta 2014

TOP 5 suosikkilangat

Viisi lempilankaani, miten vaikea valinta! Mutta pieni pyörähdys hyllyjen edessä ja kas, lista muodostui kuin itsestään. Muutamasta langasta minulla on vain hiplaustuntuma, mutta suotakoon niille paikka listallani, sillä jo hipelöinti on vakuuttanut minut täysin.


1. Katia Arequipa -alpakkasukkalanka
Ehdoton suosikkini, tämän paikka listaykkösenä oli selvä. Neulon Arequipasta parhaillaan Heidi Alanderin suunnittelemaa Titanium-huivia ja neulominen on kuin unelmaa. Lanka on kevyt, lämmin ja uskomattoman pehmeä. Aion neuloa tästä vielä monet sukat sekä ainakin yhdet pitkikset taisteluun talvipakkasia vastaan.

2. Debbie Bliss Paloma
Kuten eräs ystäväni sanoi, Palomasta haluaisi vain tehdä kasan ja hypätä siihen pyörimään. Lanka kuin pilvi, sitä se on. Enkä keksi parempaa asustetta kylmille keleille kuin Palomasta tehty tuubihuivi. Täydellistä!

3. Lang Novena
Ensimmäinen lankaostokseni Kerästä oli kaksi kerää Novenaa – enkä pettynyt. Langasta syntyi varmaan maailman tsiljoonas Rikke-myssy, joka muuten keikkuu takaraivolla tälläkin hetkellä. Ihana lanka, ihana neuloa ja kierteensä ansiosta kerrankin lanka, joka ei säikeydy.

4. Lang Merino 120
"Ihanan pehmeää ja mitkä herkulliset värit!" olivat ensimmäiset ajatukseni, kun avasin Merino 120:ta sisältävät laatikot. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa. Tästä olen jo suunnitellut tekeväni ainakin kaksi kaulahuivia, pipon ja lämpimän villatakin. Ison plussan minulta lanka saa superwash-käsittelystä: neuleen uskaltaa pestä koneessa.

5. Isager Alpaca 2
Kuten Arequipa, Paloma ja Novena, tämäkin lanka sisältää (nimensä mukaisesti) alpakkaa. Neuloin tästä kaksinkertaiselsta langasta pipon ja pitkävartiset kämmekkäät, ja silti jäi vielä puoli kerää jäljelle! Testasin kämmekkäitä kauppareissulla pikkupakkasessa eikä kylmä päässyt puremaan, päinvastoin.

+1 Tukuwool
Suomalaista lampaanvillaa, törkeän hyvät värit. Roosa, keltainen, vihreä, petrooli ja luonnonharmaa, näistä tulee vielä mahtava talvenpiristyshuivi.

Ruudun takana Kerässä työssäoppimista viettävä Anna-Maria

2 kommenttia:

  1. http://hupsistakasilla.blogspot.fi/2014/11/keran-langat-top-5.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, Susanna! Oivallinen lista sielläkin. t. Jonna

      Poista