Pages

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joululahjavinkkejä, osa 1


Joulukuu käy vasta kolmatta päiväänsä, joten tässähän kerkiää pykäistä vielä lahjan jos toisenkin. Yksi pikaisesti valmistuva on siksakilla raidoitettu vauvanpeitto, joka passaa pinnasängyn päiväpeitteeksi ja lämmikkeeksi vaunuihin.

Valkkasin omaani langaksi Katia Love Woolin, joka on paksu ja pehmyt sekoitus villaa ja alpakkaa. Otin 12 mm:n puikot, loin 44 silmukkaa ja aloitin:

1. kerros ja muut parittomat kerrokset: Neulo oikein.
2. kerros ja muut parilliset kerrokset: 1 o, 1 o etu- ja takakautta (= lisäys), 4 o, ssk-kavennus (katso mallia täältä), 2 o yhteen, 4 o, *1 o etu- ja takakautta, 1 o etu- ja takakautta, 4 o, ssk, 2 o yhteen, 4 o*, toista *–*, kunnes puikolla on 2 s, neulo toiseksi viimeinen silmukka o etu- ja takakautta, 1 o.

Minä ajattelin raidoittaa oman peittoni ihan vain neulomalla kerän kerrallaan. Yhdestä kerästä tulee noin kymmensenttinen raita, reipaskin. Tähtään aluksi seitsemään raitaan ja katsastelen sitten, piisaako peitossa mitta.

3 kommenttia:

 1. Ihana peitto! Onko peiton toinen puoli siis sileää neulosta? Rullaantuuko reunat helposti vai kannattaako tehdä aina oikein silmukat reunoihin? Vai onko tuo lanka miten jämäkkää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi kysyit, sillä tajusin sillä sadasosalla, kun kysymyksesi luin, että ole ajatuksissani kirjoittanut parittomat kerrokset väärin! Siis koko ajan aina oikeaa – sillä tuo pinta syntyy ja pysyy sileänä. :-) Lankakin on kyllä jämäkkää, eikä pahemmin kääntyile, vaikka tekisi sileääkin.

   Poista
 2. Eipä hätää, suunnittelu asteella vasta tämä :)

  VastaaPoista