Pages

maanantai 29. joulukuuta 2014

Tavalliset turvalliset


Katian harmaasta Andes-alpakasta syntyivät monen plussan lapaset: lämpimät, pehmeät, lempeät ja ihanat. Teen toisetkin (tai tein jo, sillä ensimmäiset hukkasin alta aikayksikön...) ja kolmannet, piponkin aion pykätä samaan syssyyn.

Tavalliset turvalliset

Tarvikkeet
- 2 kerää Katia Alpaca Andes -lankaa
- 4 mm:n sukka- tai pyöröpuikot (mikäli magiclooppaat)

Tee näin (oikea lapanen)
Luo 44 s ja jaa ne tasaisesti sukka- tai pyöröpuikoille. Neulo suljettuna neuleena 1 o kiertäen (eli silmukan takareunasta), 1 n -joustinneuletta noin 8 cm. Neulo sitten sileää oikeaa kaksi kerrosta ja aloita kolmannella kerroksella, ensimmäisen puikon alussa, peukalokiilan tekeminen: Neulo 1 o, aseta silmukkamerkki, lisää 1 s (nostamalla silmukoiden välinen lankalenkki puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein), 2 o, lisää 1 s, aseta silmukkamerkki, neulo kerros loppuun. Neulo seuraava kerros normaalisti, ilman lisäyksiä ja lisää taas sitä seuraavalla kerroksella heti ensimmäisen silmukkamerkin jälkeen 1 s ja välittömästi ennen toista silmukkamerkkiä 1 s (aivan kuten ensimmäiselläkin lisäyskerroksella. Neulo taas seuraava kerros lisäyksittä. Jatka tähän tapaan (peukalokiilan silmukat lisääntyvät joka toinen kerros), kunnes silmukkamerkkien välissä on 14 s.

Neulo seuraavalla kerroksella 1 o, aseta silmukkamerkkien välissä olevat silmukat apulangalle ja luo niiden tilalle 2 uutta silmukkaa. Jatka jäljelle jääneillä 44 silmukalla sileää neuletta, kunnes etusormesi peittyy. Aloita kärkikavennukset: 1. puikko: 1 o, 2 o yhteen, neulo puikko loppuun oikein. 2. puikko: Neulo oikein, kunnes jäljellä on 3 s. Tee ylivetokavennus ja neulo viimeinen silmukka oikein. 3. puikko: Neulo samoin kuin ensimmäinen puikko. 4. puikko: Neulo samoin kuin toinen puikko. (Tai jos magiclooppaat, neulo 1. ja 2. puikon alussa 2 o yhteen ja 1. ja 2. puikon lopussa ylivetokavennus.) Kavenna samalla tavalla jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele huolella.

Neulo lopuksi peukalo. Siirrä apulangalla odottavat silmukat kolmelle puikolle ja poimi vielä peukalohangasta pari kolme ylimääräistä silmukkaa, jotta hankaan ei jää reikää. Neulo ensimmäinen kerros kaikilla silmukoilla ja kavenna sitten ylimääräiset silmukat pois. Jatka peukaloa, kunnes se peittää liki koko sormen ja neulo seuraavalla kerroksella 2 o yhteen koko kerroksen ajan. Katkaise lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele huolella.

Tee vasen lapanen oikean peilikuvaksi: aseta siis peukalokiila toisen puikon loppuun (tai ensimmäisen puikon loppuun, mikäli magiclooppaat).

Lisäkuvia lapasista löydät Viimeisestä silmukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti