Pages

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kerän maaliskuu 2015


TÄMÄ TILAISUUS PERUUNTUU OMALTA OSALTANI PAHAN POSKIONTELOTULEHDUKSEN TAKIA, MUTTA KORVAAVAA ESIINTYJÄÄ ETSITÄÄN KAIKEN AIKAA! Terveisin Jonna (17.3. kello 10.38)
Tiistai 17.3. kello 17.30–19
Teemailta Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannassa

Verkarannassa on järjestetty helmikuusta pitäen käsitöihin liittyviä teemailtoja, jotka jatkuvat ainakin ensi kuulle asti. Tulevana tiistaina 17.3. on minun vuoroni kertoa käsityöbloggaamisesta. Esittelen erilaisia blogipohjia, kerron, miten ja mistä lukijat löytävät blogiisi, vinkkaan omista suosikkiblogeistani, vihjaan, millaisia otsikoita ja tekstejä kannattaisi suosia ja annan kuvavinkkejä – muun muassa. Bloggaaminen on oiva harrastus ja ennen kaikkea keino kommunikoida samanhenkisten ihmisten kanssa. Kerron tiistaina myös sydänystävistäni, jotka olen löytänyt – mistäpä muualtakaan kuin blogimaailmasta. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lisätietoja: www.facebook.com/Verkaranta.

TÄMÄ TILAISUUS PERUUNTUU JA SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN PAHAN POSKIONTELOTULEHDUKSENI TAKIA. PAHOITTELUNI, YSTÄVÄISET!
Keskiviikko 18.3. kello 19–21
Iltaneulojaiset Juhanan luona

Kotva sitten postiluukkuumme kolahti kutsu tulla neulomaan porukalla Suoniemen Juhanan (vihr.) vaalitilaan Tampereen Hämeenkadulle, numeroon 30. Että tervetuloa keskeneräisten kutimienne kera Hämeenpuiston kulmille, eduskuntaehdokkaamme valoisaan, leppeään vaalimajaan! Meininki on sama kuin omissa neuletapaamisissamme: pannukaupalla kahvia ja haudutettua teetä, satoja tai oikeammin tuhansia silmukoita ja nauramisesta notkistuneet vatsalihakset. Minä kannan muassani paitsi kasan tekeleitäni myös makupaloja tulevista langoista ja muista kevätihanuuksista, muun muassa Kerän omasta neulekokoelmasta, kirjasta jne...

Torstai 19.3. kello 17
#puikoissa Martinassa

Kuten tunnettua ja myös Aamulehden Morossa noteerattua, olemme kokoontuneet marraskuusta pitäen Martinassa joka toinen torstai, eikä tämä tee poikkeusta. Nähkäämme siis Rautatienkadun Ravintola Martinassa kello 17 after work -kässäilemisten merkeissä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Maanantai 23.3. kello 17–19.30
Let's Knit in English!

Kiehtovatko englanninkieliset ohjeet, mutta et uskalla tarrata niihin? Tule neulomaan kanssamme ihanat, kevääseen juuri passelit Autumnal Mitts -kämmekkäät englanninkielisellä ohjeella. Opit kurssin aikana tulkitsemaan englantilaista ohjetta ja saat rohkeutta tarttua myös muihin (tutkailemme kurssin aikana myös neulojien kansainvälistä paratiisia eli Ravelrya). Kerromme ja näytämme, miten voit hyödyntää verkkoa – etenkin Youtubea – vieraskielisten ohjeiden kanssa. Voit hankkia langan ja siihen sopivat puikot Kerästä kurssin aluksi, mutta jos tahdot, voit varustautua myös omilla puikoillasi (3,5–4 mm:n sukkapuikot tai 60–80-senttiset pyöröpuikot, mikäli haluat neuloa kämmekkäät magic loop -tekniikalla). Kurssi maksaa 35 euroa ja sisältää teet, kahvit ja pienet purtavat. Mukaan mahtuu kahdeksan neulojaa. Ilmoittautumiset 20.3. mennessä osoitteella info (at) kera.fi, muista lisätä ilmoittautumiseen myös puhelinnumerosi.

Tiistai 24.3. kello 17–20
Neulepaita kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena

Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit, teet plus palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 22.3. mennessä, info (at) kera.fi, muista lisätä ilmoittautumiseen myös puhelinnumerosi.

Torstai 2.4. kello 17–21
Kevätkauden avajaisistujaiset
Torstai on toivoa täynnä, tavataan sanoa. Olkoon tämä keväinen torstai-ilta täynnä uusia lankoja, yarn tasting -testailuita (kokeillaan, kuinka esimerkiksi Quince & Co:n luomupellavat kulkevat puikoilla, ja miltä puuvillainen sukkalanka tuntuu), arvontoja, tarjouksia ja sitä parasta, eli yhdessä neulomista. Paikalla on myös maanmainio, käsityöaiheinen kuvauskoppi, jossa on mahdollista ikuistaa itsensä oman neuleensa tai virkkuunsa kanssa – ilmaiseksi, tietenkin! Lämpimästi tervetuloa tähän pääsiäispyhiä edeltävään erikoisneuletapaamiseen. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti