Pages

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Täydellisen pellavarötväkkeen perässä
Rakastan rötväkepaitoja. Sellaisia, jotka eivät oikeastaan istu – tai no, istuvat, mutta eivät perinteisenä pidetyllä tavalla. Parhaat paitani ovat rentoja laatikoita, jotkin pikkuisen pidempiä, jotkin vyötärölle ulottuvia. Ja jos ne sattuvat omaavan taskut, aina parempi.

Neulon taas yhtä rötväkettä (oikeastaan useampaakin, mutta tätä tänään), joka on edennyt senttikaupalla, koska päätin pyhittää yhden päivän oikealle sairauslomailulle. Poskiontelotulehduksessa ei ollut kylliksi, nyt vasen silmäni on muurautunut umpeen. Tulehduksia koko rahan edestä, näemmä. Tuli tuossa neulonnan ohessa neulottua Netflixistä myös House of Cardsin kolmas tuotantokausi. En tiedä, mitä aloittaisin seuraavaksi, ehkä Mrs. Biggsin, joka vaikuttaa vallan ookoolta... Suosituksia?

Mutta rötväkkeestä sen verran, että pidän kerrankin kirjaa silmukkamääristä ja muista, sillä ajattelin kirjoittaa teille valmiin kesäpaidan ohjeen. Sellaisen paidan, jonka voi vetää simppelin maksimekon päälle, kun kulkee avojaloin pitkin heinien varjostamaa, vähän tuulista merenrantaa. Tai sellaisen, jonka voi heittää kulahtaneiden, lahkeista rullattujen boyfriend-farkkujen kaveriksi, kun kyykistyy kääntämään pallogrillissä korventuvia makkaroita.

Mielikuvat kantavat ja antavat ajatuksille kyytiä. Tekisi taas mieli kirjoittaa kirja. Ties vaikka.

P.S. Lankana tällä kertaa Katia Lino, jota neulon kaksinkertaisena ja jonka koetan kuvata verkkokauppaan heti huomenna. Puikot ovat kokoa 6 mm.

14 kommenttia:

 1. Rötväke on aika hyvä. Just sellasia mäkin teen, ja käytän, en osaa olla jos on joku vyötärömuotoilu paidassa.

  Ja siis nimenomaan et nyt kuvaa mitään verkkokauppaan, vaan kätket tiskin alle, koska mulla on ihan kohta mahdollisuus tutkia valikoimia livenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meikäläisellä, en osaa olla muotoilujen kanssa – paitsi porkkanapöksyjen kanssa. Mutta niihinkin on mukava tunkea laatikkomainen paita. :-) Hehhheh, katsotaan, katsotaan, miten kuvien kanssa käy. Onneksi Linoa on reippaasti hyllyssä, ja ties vaikka ne Sparrow'tkin ehtisivät messiin. Thumbs up!

   Poista
 2. Aika hirmu ihana rötväke, mulla on sellainen silkkiversio puikoilla. Pikkutirppaselle, joka täyttää sunnuntaina viisi. Oijoi, tulipa sellainen kesäolo, oikea kaipaus. Kelpaisi istua hyttysten syötävänä sähäkän sinisen pihapöydän ääressä ja dipata soijanakkia sinappiin.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soijanakeista ja sinapista unelmoin minäkin. Toivottavasti saamme syödä niitä yksissä tuumin, yhteisen grillin ympärillä. Ja kiitos, kyllä tämä tästä jo helpottaa.

   Poista
  2. Kyllä me saadaan. Aivan varmana.

   Poista
 3. Tuossa ytimekkäästi yhdistyy kaksi ihanuutta pellava ja rötväke :D . Ja kyllä, mikä sen kivempaa, jos vielä jaksat sellaisen laitta tänen kans :D Toipumisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rötväkkeet tykkäävät pellavasta, mutta kyllä villakin kelpaa. Toisena (aktiivisena) keskeneräisenä työnä on nyt Westbourne, sekin on luettavissa rötväkkeeksi, kunhan tekee reilun kokoisen, eikö? ;-)

   Poista
  2. Juu, tarpeeksi iso Westbourne osuu ehdottomasti samaan luokkaan. Ja villan, tuon toisen ikisuosikkini, päälle, en myöskään sylje, en ;)

   Poista
 4. Jännä miten ensimmäiset kevään valoisat ajat saavat haaveilemaan kesäneuleista, varsinkin pellavaisista. Katian Lino onkin helpointa kutoa vähän löysästi, lanka on sen verran jäykkää aluksi. Tein siitä yhden lerpaketakin, ja se pitäisi jo korvata uudella. Lanka muuten vaikuttaisi (kone)pesujen saatossa vähän kutistuneen, joten reilu rätväke on juuri omiaan Linosta. Langan pinta on pysynyt melko siistinä, sininen väri on haaltunut. Ei haittaa, sopii farkku- ja merenrantafiiliksiin ;-)

  Tässä vielä yks inspislinkki, www.ruke.lt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUHHUH, mikä inspislinkki! Uskomattoman upea, hukun noihin kuviin. Kiitos tästä, Raija! Ja juu, ajattelinkin, että Lino kutistuu, niin ne pellavat tuppaavat vähän tekemään. Kutistumisenvaraa luvassa, siis. :-)

   Poista
 5. Kuulostaa niin täydelliseltä! Mulle kans yksi rötväke, jään odottamaan intopinkeenä ohjetta! Ja paranemista, pöpöt on pöh!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rötväke is on its way! Harmi, että lanka loppui, enkä voi enää tänään neuloa. Tuo on juuri sitä osastoa, joka valmistuisi parissa päivässä, jos olisi ruhtinaallisesti neulomisaikaa ja -lankaa. ;-) Mutta onneksi sitä saa huomenna lisää, kun palaan töihin.

   Poista