Pages

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Kuudes luukku


Yksi kuluvan vuoden kiehtovimmista lankauutuuksista on Englannin Yorkshiresta ponnistavan Baa Ram Ewen Dovestone DK. Kolmea eri lampaanvillaa (blue faced leicester, wensleydale longwood ja dark brown masham) yhdistävä lanka näyttää paksummalta kuin oikeastaan onkaan, kiitos löysähkön kierteen, joka ei kuitenkaan hajoa säikeille, päinvastoin: Dovestonea kelpaa neuloa – tai no, kelpaa ja kelpaa, siihen jää koukkuun. Kuohkeutensa takia langasta tehdyt neuleet ovat keveitä, mutta lämpimiä toki. Olen neulonut Dovestonesta toistaiseksi Ysolda Teaguen suunnitteleman Blank Canvas -paidan ja patenttikaulurin perheemme pienimmälle, mutta halajan siitä pitkää kaulaliinaa, jonka bongasin jostakin tämänvuotisesta Pom Pom Magista, muistaakseni... Kyllä siitä jokin patenttipaidankin voisi pykäistä, oikeastaan ihan mitä vain.

Erityismaininnan annan myös Dovestone DK:n värikartalle. Se on eittämättä yksi syy, miksi tunnen tätä nykyä vetoa viininpunaisiin ja erilaisiin sinisiin.

Mutta siihen joulukalenterialennukseen: tänään tiputamme Dovestone DK:n hinnasta –15 %. Tarjous on voimassa vain verkkokauppamme puolella, koska kivijalkakauppa lomailee, lepäilee ja katselee Linnan juhlia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti