Pages

perjantai 4. joulukuuta 2015

Kerän joulukalenteri: Neljäs luukku


Jotkin langat vain riittävät ja riittävät. Yksi sellainen on englantilaisen Baa Ram Ewen Titus, taikalanka, joka tuntuu vain venyvän pituutta, vaikka sitä kuinka neuloisi. Ja ei, se ei veny, kuten bambulanka – päinvastoin: se on kimmoisa, kutinsa pitävä lanka –, mutta jostakin syystä se juoksee kuin kilpahevonen. Minä neuloin siitä kesällä Dexter-villatakin (kuvassa), johon kului hitusen kolmatta vyyhtiä, ja samoin kävi Tiialle, joka varasi viisi vyyhtiä mutta pärjäsi lopulta kolmella.

Titus on sekoitus englantilaisia lampaan- ja alpakanvilloja. Sen neuletuntumaa on vaikea kuvata: se on jotakin ainutkertaista, vähän kuin voita neuloisi. Selailin äsken Ravelryä ja tajusin, että tahdon tehdä siitä kaikkea – kirjoneulepipoja, kaulahuiveja, kymmenen paitaa ja tusinan verran takkeja. Kurkatkaapa vaikka näitä: Baht 'At -kämmekkäät, Ripon-pipo, Birstwith-kirjoneulepipo, Carpino-paita, Stasis-paita... Ja sitten vielä tätä: Minetta-takin ohje on Kirsten Kapurin käsialaa ja kaiken kukkuraksi ilmainen! Pehmeitä paketteja -blogin Sanna neuloi sen heinäkuussa, käykäähän kurkistamassa ja ihastumassa.

Tämän esipuheen myötä lienee päivänselvää, että joulukalenterimme neljännestä luukusta löytyy Titus-ale! Pudotammekin niiden hintaa täksi päiväksi –20 %! Mikä on sinun suosikkivärisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti