Pages

perjantai 11. joulukuuta 2015

Vuoden Uusyrittäjä -kilvan kunniamaininta


Olen ollut pakahtua onnesta pari päivää. Tampereen seudun uusyrityskeskus Ensimetri valitsee vuosittain Vuoden Uusyrittäjän kahdesta viiteen vuotta toimineiden yritysten joukosta. Tänä vuonna sijoituin kilvassa toiseksi – satojen kotiseutumme yrittäjien joukosta. En päässyt keskiviikon lehdistötilaisuuteen enkä palkintojuhlaan, koska matkasin pikatyömatkalle Tanskaan (terveisiä Kööpenhaminan lentokentältä, kirjoitan tätä paraikaa portilla ja odottelen kotilentoa), mutta kirjoitin paikalla olleille kiitokset. Haluan jakaa ne nyt teidänkin kanssanne, koska ilman teitä Kerää ei olisi. Minun sydämestäni on omistettu pakahduttavan suuri palanen teille.

"Villanpehmyt kiitos kaikille teille, jotka kokivat rakkaan yritykseni, Lankakauppa Kerän, kunniamaininnan arvoiseksi. Olen enemmän kuin otettu siitä, että huomioitte paitsi kolmevuotiaan pienyritykseni myös perinteikkäät kädentaidot, jotka ovat kulkeneet minunkin suvussani jo sukupolvelta toiselle.

Kerä syntyi oikeastaan päähänpistosta, rahtusen romantisoidusta käsityksestä siitä, mitä lankakaupan omistaminen oikeastaan on. Vaikka toisaalta – perustaisiko kukaan pientä kivijalkakauppaa kaiken taloudellisen ahdingon keskelle, jos ajattelisi vain ja ainoastaan realistisesti? Minä sanouduin irti arjestani suuren aikakauslehden toimituspäällikkönä ja hyppäsin keskelle tuntematonta. 

Näihin kolmeen vuoteen on mahtunut hetkiä, jolloin olen kyseenalaistanut ratkaisuani, mutta kaiken kokemani – myös monien pennittömien kuukausien – jälkeen voin vain todeta olevani onnellinen ja lukemattomia ihania asiakkaita, uusia ystäviä, mielenkiintoisia työtehtäviä ja -tarjouksia rikkaampi.

Työllistän tällä hetkellä itseni lisäksi yhden kokopäiväisen työntekijän. Kerä ei ole vielä valmis, ei likimainkaan: me kehitämme konseptiamme kaiken aikaa, tartumme lankamaailman tuuliin emmekä tyydy tavalliseen. Haluamme olla enemmän kuin perinteinen kivijalkakauppa: haluamme olla olohuone, jonne kaikki neulojat, virkkaajat ja kirjojat kokoontuvat työpäivän päätteeksi turisemaan ja jakamaan arkeaan kanssamme. Olemme yhteisöllinen lankakauppa, joka kokoaa joka lauantai kymmenet käsityöharrastajat yhteen neulomaan ja nauramaan, joka toinen torstai-ilta after work -neulomaan, paristi vuodessa neuleleireilemään, kymmeniä kertoja vuodessa erilaisille kursseille… Ensi vuonna otamme uuden askelman kohti kansainvälistä yhteisöä ja julkaisemme ensimmäisen oman lehtemme sekä suomeksi että englanniksi. Uudistamme paraikaa verkkokauppaamme siten, että se palvelisi paremmin myös muiden maiden asiakkaita, ja teemme tiivistä yhteistyötä maailman kuuluisimpien neulesuunnittelijoiden kanssa. 

Koska pienenkään ei pidä kumarrella – pää saa ja sen pitääkin olla pilvissä. 

Suurkiitos vielä kaikille, ette tiedäkään, miten pitkälle tällä tunnustuksella pötkitään."

Ja se suurin kiitos, se kuuluu siis teille, asiakkaani, sielunsisareni, ystäväni ja tuttavani.

17 kommenttia:

 1. Onnittelut, kyllä on niin ansaittua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tämä oli kyllä huisin hieno tunnustus koko käsityöalalle. :-)

  VastaaPoista
 3. Upeaa! Upeaa! Upeaa!
  Onneksi olkoon <3

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! Olen uusi blogilukija enkä valitettavasti asu lähellä teitä, mutta nautin kauniista kuvista sen sijaan :)

  VastaaPoista
 5. Onnea kovasti! Odotan jo kovin, että pääsen taas teillä käymään ja hypistelemään ihanuuksia ja kantamaan kotiinkin :)

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnitteluni tämän kunniamaininnan johdosta! Olette mahtavia!

  VastaaPoista
 7. Onnea tätäkin kautta, olette kyllä ihan täysin kunniamaininnan ansainneet! <3

  VastaaPoista
 8. Voi, onnea, onnea!! Nyt vasta huomasin tämän. Kunniamaininta meni kyllä niin oikeaan paikkaan kun voi olla!

  VastaaPoista