Pages

tiistai 18. marraskuuta 2014

Kerän marraskuu ja joulukuu 2014


Marraskuu on kääntynyt jo jälkimmäiselle puolikkaalle, mutta muutto ja messut ovat pitäneet meidät kurssien suhteen liian kiireisinä. Asia on kuitenkin korjattu: ohessa sekä marras- että joulukuun kurssitarjontamme. Luvassa on myös pari täydennystä, sillä tulevana torstaina suuntaamme Rautatienkadun Martinaan #puikoissa-käsityöiltaan (lisätietoja huomisaamuna) ja joulukuun puolella pykäämme vielä viime hetken lahjoja. Aloittakaamme kuitenkin näistä. (Muistakaa myös jokalauantaiset neuletapaamisemme kello 12–15.)

Tiistai 25.11. kello 17.30–20.00
Kirjontakurssi
Kerän kurssirepertuaari kasvaa kirjonnalla! Opettelemme peruspistoja ja kirjomme kuin Jane Austen -kirjojen naiset konsanaan – eli kera skonssien ja kurkkuleipien. Kirjonnan kohteena on Kerän kangaskassi (vaihtoehto 1 ja 2), jonka voit personoida omanlaiseksesi tähän tapaan. Voit ottaa mukaan vanhan Kerä-kassisi (kirjonta onnistuu paremmin uudelle tai ainakin pesemättömälle, vielä kovahkolle kankaalle) tai hankkia uuden. Muista silittää vanha kassisi ennen kurssia! Ota mukaasi 15 cm:n kirjontakehys, muliinilankaa (4 eri väriä) ja teräväkärkinen silmäneula. Kurssin hinta, 30 euroa (kassin kanssa 40 euroa), sisältää opetuksen ja edellä mainitut janeaustenmaiset tarjoilut ja ties vaikka vielä tietovisankin. Kurssille mahtuu viisi nopeinta. Ilmoittautumiset 21.11. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Perjantai 28.11. kello 18
Kerä goes Gastropub Nordic
Punaviinilasillinen ja puikot ovat oivallinen yhdistelmä, mutta yhtä hyvin käsitöiden kaveriksi käy olut, etenkin jokin erityinen, pienpanimon pieteetillä valmistama. Siksipä Kerä suuntaakin kulman taakse Gastropub Nordicin kabinettiin maistelemaan erilaisia oluita ja neulomaan siinä samalla rivin jos toisenkin. Nordicin henkilökunta tarjoilee meille maistiaiset kuudesta juomasta ja kertoo oluenmaistelu- ja ruokavinkkinsä. Beer Tasting maksaa 15 euroa per henkilö, ja se maksetaan paikan päällä Otavalankadun kotoisimmassa pubissa. Mukaan mahtuu 12 maistelijaa. Ilmoittautumiset 25.11. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Maanantai 1.12. kello 17–20
Alkeiskurssi
Kerän alkeiskurssilla on tuttuun tapaan selkeä tavoite: pehmeästä, paksusta ja ihanan ilmavasta Debbie Bliss Paloma -langasta neulottu tuubihuivi. Opit kurssin aikana luomaan silmukat ja tekemään oikean, nurjan ja kierretyn silmukan sekä päättelemään. Voit hankkia langan ja 10 mm:n puikot paikan päältä. 35 euron kurssihinta sisältää ohjeet ja opastuksen sekä kahvit, teet ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kuusi aloittelijaa. Ilmoittautumiset 28.11. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Tiistai 2.12. kello 17–19
Pumpulinpehmyt pitsihuivi
Tule neulomaan kanssamme Kerästä ja vaikkapa Puikoista-blogistakin tuttu Krakasjal, Isagerin Annette Danielsenin suunnittelema pitsihuivi, jonka helpon mallikerran opit hetkessä. Suuren suuria taitoja ei tätä huivia varten tarvita, riittää, kun osaat oikean ja nurjan, langankierron ja lisäyksen – ja silmukoiden pudottamisen, kerrankin luvan kanssa. Kurssin hinta on 35 euroa, ja se sisältää kaksi kerää haluamasi väristä Isager Alpaca 1 -lankaa. Ota mukaan 3,5 mm:n pyöröpuikko 80–120 sentin kaapelilla (voit hankkia sellaisen meiltäkin). Mukaan mahtuu kahdeksan neulojaa. Ilmoittautumiset 28.11. mennessä, info (at) kera.fi.

Maanantai 8.12. kello 17–19.30
Opiskelijailtamat
Kerä kutsuu kaikki kässäilevät opiskelijat istumaan kotvaksi iltaa, neulomaan, ryystämään teetä ja kahvia ja kuuntelemaan kelpo indiemusiikkia. Illan aikana opiskelijakortilla –15 %:n alennus kaikista tuotteista. Ei pakollista ennakkoilmoittautumista, mutta olisi hienoa, jos laittaisitte alustavaa s-postia, info (at) kera.fi, jotta osaisimme varautua tarjottavien suhteen.

Tiistai 9.12. ja 16.12. kello 17–19
Pitsisukkakurssi
Jos sileät sukat sujuvat kuin leikki vain ja tahtoisit jo testata pitsisukkien neulomista, tule kurssillemme. Neulomme kaksiosaisella kurssilla Cookie A:n suunnittelemat Monkey-sukat, joiden pitsikuvio jää helposti mieleen. Ensimmäisellä kerralla on joustinresorin ja muutaman mallikerran vuoro, toisella kerralla keskitymme kantapäähän. Langaksi valkkaamme jonkin fingering-vahvuisen langan (100 g = 400 m) ja 2,5 mm:n puikot. Voit hankkia kummatkin paikan päältä tai tuoda sopivat tullessasi. Kurssin hinta on 35 euroa, ja se sisältää teet ja kahvit. Mukaan mahtuu kuusi neulojaa. Ilmoittautumiset 5.12. mennessä, info (at) kera.fi.

Keskiviikko 10.12. kello 17–20
Neulepaita kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena
Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit, teet plus palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 5.12. mennessä, info (at) kera.fi.

Torstai 18.12. kello 17.30–20.00
Kirjontakurssi
Kerän kurssirepertuaari kasvaa kirjonnalla! Opettelemme peruspistoja ja kirjomme kuin Jane Austen -kirjojen naiset konsanaan – eli kera skonssien ja kurkkuleipien. Kirjonnan kohteena on Kerän kangaskassi, jonka voit personoida omanlaiseksesi tähän tapaan. Voit ottaa mukaan vanhan Kerä-kassisi (kirjonta onnistuu paremmin uudelle tai ainakin pesemättömälle, vielä kovahkolle kankaalle) tai hankkia uuden. Muista silittää vanha kassisi ennen kurssia! Ota mukaasi 15 cm:n kirjontakehys, muliinilankaa (4 eri väriä) ja teräväkärkinen silmäneula. Kurssin hinta, 30 euroa (kassin kanssa 40 euroa), sisältää opetuksen ja edellä mainitut janeaustenmaiset tarjoilut ja ties vaikka vielä tietovisankin. Kurssille mahtuu viisi nopeinta. Ilmoittautumiset 12.12. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

6 kommenttia:

 1. Täten apustan yhden paikan siltä kirjontakurssilta, jonka pian toivottavasti järjestätte Helsingissä, ettei maailma lopu ja kaikki ole menetetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ties vaikka pakkautuisimme kirjontagurumme kanssa autoon ja pöräyttäisimme vetämään teille pääkaupunkilaisillekin kurssin. :-)

   Poista
 2. Onhan näitä kirjontakursseja joulun jälkeen, onhan? (ja tähän sellainen erittäin anova katse)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ensi vuodellekin jokunen kirjontakurssi sovi. :-)

   Poista
 3. Tilaisin myös yhden kirjontakurssin tänne Kuopioon! <3

  VastaaPoista