Pages

tiistai 30. syyskuuta 2014

Kerän lokakuu 2014


Kerän lokakuu näyttää tältä. Kurssien aikana tehdyistä materiaalihankinnoista saa –15 % alea, kuten tavallista. Ja kurssi-ideat, ne ovat aina tervetulleita! Voimme myös räätälöidä ryhmäkursseja työ- ja muille porukoille, vink, vink näin pikkujoulukauden alla. ;-)

P.S. Muistakaahan antaa puhelinnumeronne ilmoittautumisen yhteydessä.

Maanantai 6.10. kello 17–20
Alkeiskurssi
Kerän alkeiskurssilla on selkeä tavoite: pehmeästä, paksusta ja ihanan ilmavasta Debbie Bliss Paloma -langasta neulottu tuubihuivi. Opit kurssin aikana luomaan silmukat ja tekemään oikean, nurjan ja kierretyn silmukan sekä päättelemään – näillä eväillä ne muutkin neulomukset syntyvät. ;-) Voit hankkia langan ja 10 mm:n puikot paikan päältä. 35 euron kurssihinta sisältää paitsi ohjeet ja opastuksen kädestä pitäen myös kahvit, teet ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan aloittelijaa. Ilmoittautumiset 3.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Tiistai 7.10. kello 17–20
Neulepaita kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena
Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit, teet plus palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 5.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Torstai 9.10. kello 17–19.30
Opiskelijailtamat
Kerä kutsuu kaikki luennoilla ja totta maar muuallakin neulovat opiskelijat istumaan kotvaksi iltaa, neulomaan, ryystämään teetä ja kuuntelemaan kelpo indiemusiikkia. Illan aikana opiskelijakortilla –15 %:n alennus kaikista tuotteista. Ei pakollista ennakkoilmoittautumista, mutta olisi huisia, jos laittaisitte alustavaa s-postia, jotta osaisimme varautua tarjottavien suhteen.

Tiistai 14.10. kello 17–19
Virkattu kaulus
Tällä tiistaisella kurssilla virkataan romanttisia pitsikauluksia, jotka piristävät mekkoja ja luovat kaunista kontrastia myös perusrouheille t- ja muille paidoille. Kurssin hinta on 20 euroa, ja se sisältää teet ja kahvit. Mukaan mahtuu kymmenen virkkaajaa. Kaulukseen käytettävän Catania-langan voi ostaa ennen kurssin alkua, noin 2,5–3,5 mm koukun samaten, mutta sen voi toki tuoda kotoaankin. Ilmoittautumiset 11.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Keskiviikko 15. ja 22.10. kello 17–19
Kaksi sukkaa kerralla – ja vielä kärjestä aloittaen

Haluaisitko oppia, miten neulotaan kaksi sukkaa kerralla ja vielä kärjestä aloittaen? Tule opettelemaan mainio tekniikka kurssillemme, joka koostuu kahdesta opetuskerrasta. Ensimmäisellä kerralla opettelemme neulomaan kärjet, toisella kantapäät – ja väliin mahtuu muutaman sentin verran kotiläksyäkin. Langaksi valkkaamme fingering-vahvuisen, ohuen langan (100 g = noin 400 metriä), jonka voit hankkia joko meiltä tai tuoda oman tullessasi. Ota mukaasi 2–2,5 mm:n pyöröpuikko 80–100 cm:n kaapelilla (voit hankkia sellaisen myös meiltä). Kurssin hinta on 35 euroa, ja se sisältää teet, kahvit ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 13.10. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Maanantai 20.10. kello 17–20
Neulepaita kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena
Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit, teet plus palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 17.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Tiistai 21.10. kello 17–19
Pumpulinpehmyt pitsihuivi

Tule neulomaan kanssamme Kerästä ja vaikkapa Puikoista-blogistakin tuttu Krakasjal, Isagerin Annette Danielsenin suunnittelema pitsihuivi, jonka helpon mallikerran opit hetkessä. Suuren suuria taitoja ei tätä huivia varten tarvita, riittää, kun osaat oikean ja nurjan, langankierron ja lisäyksen – ja silmukoiden pudottamisen, kerrankin luvan kanssa. ;-) Kurssin hinta on 35 euroa, ja se sisältää kaksi kerää haluamasi väristä Isager Alpaca 1 -lankaa. Ota mukaan 3,5 mm:n pyöröpuikko 80–120 sentin kaapelilla (voit hankkia sellaisen meiltäkin). Mukaan mahtuu kahdeksan neulojaa. Ilmoittautumiset 18.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Maanantai 27.10. kello 17–19
Isoäidinneliö, mummoruutu... Rakkaalla lapsella on monta nimeä!
Lukeudutko sinäkin niihin, jotka haaveilevat parisängyn päälle heitettävästä, ainakin pari metriä leveästä, villaisesta isoäidinneliöpeitosta? Ymmärrämme, sillä niin mekin lukeudumme. Tule virkkaamaan kanssamme neliöitä! Ennakkotaitoja ei juuri tarvita, ketjusilmukoilla ja pylväillä pääsemme jo pitkälle. ;-) Tuo mukanasi sopivia lankoja tai hanki sellaiset meiltä. Ota mukaan myös lankoihin suunnilleen sopiva koukku, mieluummin suositusta suurempi kuin pienempi. Kurssin hinta on 20 euroa ja se sisältää teet, kahvit ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kuusi virkkaajaa. Ilmoittautumiset 25.10. mennessä, info (at) kera.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti