Pages

torstai 4. syyskuuta 2014

Kerän syyskuu 2014


Syyskuussa tapahtuu seuraavanlaisia asioita:

Maanantai 8.9. kello 17–19
Virkkaa jokapaikan pussukka

Tule virkkaamaan Marian johdolla pussukka, joka sopii vaikkapa penaaliksi tai meikkien ja muiden säilyttimeksi. Opit kurssin aikana perussilmukat, lisäykset ja muut ja saat vinkkejä siitä, miten erilaisia pussukoita voi suunnitella itse. 20 euron hinta sisältää ohjeet, opastuksen ja kahvit ynnä teet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Voit hankkia tarvikkeet paikan päältä tai tuoda oman langan ja siihen sopivan koukun mukanasi (mieluusti vyötteen suositusta pienemmän). Ilmoittautumiset pikaisesti 6.9. mennessä, info (at) kera.fi.

Keskiviikko 10.9. kello 17–20
Neulepaita tai -takki kauluksesta helmaan – yhtenä kappaleena

Tule neulomaan juuri sinulle sopiva paita tai takki. Aloitamme yhtenä kappaleena neulottavan raglanhihaisen puseron (esimerkiksi näissä kuvissa näkyvä paita on neulottu tällä tavalla) neulomisen kauluksesta ja jatkamme kohti helmaa. Hihojen vuoro on viimeisenä. Tämä on erinomainen tekniikka etenkin niille, jotka kaihtavat kappaleiden ompelemista toisiinsa. Voit tuoda omat lankasi tai hankkia sopivat paikan päältä. Tarvitset myös langalle passelit pyöröpuikot (paitaan 40- ja 80-senttiset, takkiin 80- tai 100-senttiset) ja silmukkamerkkejä. 35 euron hinta sisältää paitsi ohjeet ja opastuksen myös kahvit, teet ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 8.9. mennessä, info (at) kera.fi.

Lauantai 13.9. kello 11–14
Molla Millsin pikselivirkkauskurssi

Iki-ihanan Mollan kurssilla on vielä pari vapaata paikkaa! Lue lisätiedot kurssista täältä ja ilmoittaudu pikaisesti 7.9. mennessä, info (at) kera.fi.

Maanantai 15.9. ja 22.9. kello 17–19
Kaksi sukkaa kerralla – ja vielä kärjestä varteen!

Haluaisitko oppia, miten neulotaan kaksi sukkaa kerralla ja vielä kärjestä aloittaen? Tule opettelemaan mainio tekniikka kurssillemme, joka koostuu kahdesta opetuskerrasta. Ensimmäisellä kerralla opettelemme neulomaan kärjet, toisella kantapäät – ja väliin mahtuu muutaman sentin verran kotiläksyäkin. Langaksi valkkaamme fingering-vahvuisen, ohuen langan (100 g = noin 400 metriä), jonka voit hankkia joko meiltä tai tuoda oman tullessasi. Ota mukaasi 2–2,5 mm:n pyöröpuikko 80–100 cm:n kaapelilla (voit hankkia sellaisen myös meiltä). Kurssin hinta on 35 euroa, ja se sisältää teet, kahvit ja palanpainikkeet. Mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta. Ilmoittautumiset 12.9. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Lauantai 20.9. kello 10–13.30
Neulotaan kauniit kämmekkäät – englanniksi!

Askarruttavatko englanninkieliset neuleohjeet? Tule neulomaan kanssamme ihanat, syksyyn juuri sopivat kämmekkäät englanninkielisellä ohjeella. Opit kurssin aikana tulkitsemaan englantilaista ohjetta ja saat rohkeutta tarttua myös muihin ohjeisiin. Kerromme ja näytämme, miten voit hyödyntää verkkoa – etenkin Youtubea – vieraskielisten ohjeiden kanssa. Voit hankkia langan ja siihen sopivat puikot Kerästä kurssin aluksi, mutta jos tahdot, voit varustautua myös omilla puikoillasi (3,5–4 mm:n sukkapuikot tai 60–80-senttiset pyöröpuikot, mikäli haluat neuloa kämmekkäät magic loop -tekniikalla). Kurssi maksaa 35 euroa ja sisältää teet, kahvit ja pienet purtavat. Mukaan mahtuu kahdeksan neulojaa. Ilmoittautumiset 17.9. mennessä osoitteella info (at) kera.fi.

Tavallisia lauantaisia neuletapaamisia ei järjestetä 13. eikä 20.9. Muina syyskuun lauantaina neulotaan Kerässä tavalliseen tapaan kello 12–15 (ei ennakkoilmoittautumisia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti