Pages

tiistai 7. lokakuuta 2014

Helmeilevä


Malli: Helmeilevä // Lanka: Eden Cottage Yarns Milburn 50g (tai muuta fingering-vahvuista lankaa) // Puikot: 2,5mm pyöröpuikot

Helmenharmaa vyyhti Eden Cottage Yarnsin Milburnia on vaeltanut lankakassissani kesästä alkaen. Suunnittelin tekeväni siitä pitsineuleisen pipon, mutta en oikein löytänyt sopivaa mallia. Ja lämpimät kelitkään eivät houkutelleet pipon neulontaan. Ilmojen kylmetessä ajatus kypsyi ja pitsi muuttui tuplahelmineuleeksi ja yksinkertainen malli alkoi hahmottua seuraavanlaisesti:

Helmeilevä-pipo:

Luo 106 silmukkaa 2,5 mm pyöröpuikoille (tai sukkapuikoille). Aloita neulominen suljettuna neuleena ja tee 1o 1n -joustinneuletta 6 cm.

Lisäyskerros: 15 o, lisää yksi silmukka (neulo silmukka sekä etu- että takakautta), 15 oikein, lisää yksi silmukka... Jatka lisäyksiä 15 silmukan välein yhteensä 7 kertaa. Nyt puikoilla on yhteensä 113 silmukkaa.

Aloita tuplahelmineuleen neulominen: 1 krs. 1o 1n koko kerros, 2. krs. 1o 1n koko kerros, 3. krs. 1n 1o koko kerros ja 4. krs. 1n 1o koko kerros. Toista näitä neljää kerrosta, kunnes pipon korkeus on 21 cm.

Aloita kavennukset: Aseta 7 silmukkamerkkiä tasaisesti pipon ympäri ja tee kavennus aina ennen silmukkamerkkiä neulomalla 2 silmukkaa yhteen. Tee kavennuksia joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa (vaihda pyöröpuikot silmukoiden vähetessä sukkapuikkoihin, tai neulo pyöröpuikoilla magic loop -tekniikalla). Katkaise lanka ja pujota se jäljellä olevien silmukoiden läpi pari kertaa ja päättele langan pää. Höyrytä ja pistä päähän.

Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa ihanaa Milburnia: neulottavuus on ihan huippua ja silkin tuoma himmeä kiilto tuo neulepintaan mukavan säväyksen, ehkä jopa juhlavuuden tuntua. Tykkään.

2 kommenttia:

  1. Onko ohjeen pipo sopiva myös aikuisen päähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on aikuiselle sopivaan pipoon, mutta se sopii aika monen kokoiseen päähän, kuten vaikka tuolle meidän kaksivuotiaalle. 😊 t. Maria

      Poista