Pages

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Aina vain pipoaika
Teksti on julkaistu alun perin vanhassa blogissamme.


Pakkasta ei pääse pakoon, ei. Sinne se elohopea oli taas laskenut, –15 asteen tietämille. Onneksi on toffeeta, tuota karamelleistä lohdullisinta, teetä ja pipo.

Tämä peruspipo, jossa ei ole kommervenkin kommervenkkiä, on tehty Eilen tein -blogin ohjeella, mutta sitä ei ole käännetty nurinpäin. Tupsukin puuttuu, vaikka se pipoa pukisikin. Neuloin tämän 4,5 mm:n puikoilla, mutta koska käsialani on piukanpuoleinen, tekisin seuraavan suuremmilla, ehkä 5,5:lla, jos en jopa kutosilla. Siten piposta saisi löysemmän. Mutta toisaalta, eipä ole vikaa napakassakaan. Lankana käytin Noron Silk Gardenia. Sitä tulee hehkuteltua liian harvoin: se on lanka, joka pitää kutinsa vuodesta toiseen. Ei veny eikä vanu eikä ennen kaikkea nukkaa – lämminkin vielä. Kunhan saan tekeillä olevan käsityökirjani (ilmestyy syksyllä) valmiiksi, neulon Silk Gardenista villatakin. Nyt koetan pitäytyä kirjani neuleissa. Yksi valmistuu ihan juuri, toisesta puuttuvat hihat ja kolmannesta kaikki. Ja sitten vielä kaikenlaista, mutta on sitä jo valmistakin: kolmisenkymmentä ohjetta.

Peruspipo

Tarvikkeet
- 100 g Noro Silk Gardenia
- 4,5 mm:n puikot

Tee näin
Luo 77 s ja neulo sileää, kunnes pipon korkeus on 25 cm. Aloita kavennukset. Neulo *5 o, 2 o yhteen*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo yksi välikerros ilman kavennuksia. Neulo *4 o, 2 o yhteen*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo jälleen yksi välikerros ilman kavennuksia. Jatka sitten kavennuksia joka kerroksella: Neulo *3 o, 2 o yhteen*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo *2 o, 2 o yhteen*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo *1 o, 2 o yhteen*, toista *–* koko kerroksen ajan. Neulo seuraavalla kerroksella koko ajan 2 o yhteen. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele huolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti