Pages

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kaksi vuotta, eikä suotta


Kerä täyttää tänään kaksi vuotta. Jos kuvaisin aikaa kansiin, saisin kirjoittaa kirjasarjan verran, mutta lupaan tarinoida vähän vähemmmän juhlapäivämme ja uuden blogimme kunniaksi (vanhaa blogiamme osoitteessa blog.kera.fi ei einää päivitetä, mutta poimin sieltä kaikki ohjeet tänne uunituoreen puolelle – löydätte ne oikeassa sivupalkissa olevan Ohjeet-avainsanan alta). Uusimme myös verkkokauppaamme syksyn aikana, sillä se kaipaa paitsi asia- myös teknisiä päivityksiä, jotta pystyisimme palvelemaan teitä ja toivon mukaan myös ulkomaalaisia ystäviämme. Toistaiseksihan olemme toimittaneet pehmoisia paketteja vain kotimaan kamaralle.

Yksi kahden vuoden varrelle mahtuneista muutoksista on se, että olen omistanut Kerän yksin viime syksystä saakka. Syksy toi muassaan muitakin mullistuksia, huomasin muun muassa – odottamatta, suunnittelematta ja suureksi yllätyksekseni – olevani raskaana. Lapsi on elämänkaarta kaikkineen katseltuna enemmän kuin onnista suurin, mutta juuri ja juuri epävakaille jaloille noussutta lankakauppaa se ei varsinaisesti vakauta. Sain kaksi vaihtoehtoa: sulkea kauppani tai palkata itselleni apua.

Työhakemuksia tuli yli neljäkymmentä. Valkkasin vierelleni Marian, joka aloitti Kerässä helmikuussa. Olin kutakuinkin viimeisilläni raskaana ja pyörin mukana, minkä vaivoiltani kykenin. Palasin ruotuun pari kolme viikkoa synnytyksen jälkeen, yhtenä keväisenä lauantaina – kera pienen punatukkaisen tyttöni. Ja sielläpä me edelleen olemme, lauantaisin – mikäli punapää sallii. Ja kunhan hän vielä hitusen kasvaa ja alkaa ruokailla muutakin kuin meikäläistä, olen kaupalla enemmän, etenkin kursseilla ja kaikenlaisissa kässäiltamissa.

Viime syksyn ja perheenlisän välille mahtui muutakin, Kerän muutto nyt ainakin! Aleksanterinkatu vaihtui Aleksis Kiven kaduksi. Keskustorin ja Laukontorin väliin jäävä kadunpätkä on eläväinen, naapurimme, niin kaupat kuin kahvilat ja ravintolatkin, ovat ihania, sellaisia, joita suosittaisin jokaiselle Tampereen-kävijälle. Vuodenvaihteeseen sattunutta muuttoa mustasi tähänastisen elämäni suurin suru: elämä osoitti olevansa yhtä yllätyksellisyyttä, joka ottaa joskus, mielivaltaisesti ja sattumanvaraisesti, enemmän kuin sille tahtoisi tarjota.

Kerän kolmas vuosi alkaa kovalla, kovalla työnteolla, jotta voisimme viettää syntymäpäiviä myös tulevina vuosina. Laman kurimuksessa kamppailevat pienet kivijalkakaupat ovat veitsenterällä joka ikinen päivä. Mutta klisee taikka ei, pienistä virroista kasvaa puroja, silloin tällöin kenties kuivahtavia mutta lopulta voimallisena virtaavia.

Ei elämä mene aina niin kuin on ajatellut, mutta te olette voimavara isolla V:llä. Kerä on minun lapsistani vaativin, mutta sekin kasvaa vielä jonakin päivänä isoksi, omilla, tukevilla jaloillaan seisovaksi kaupaksi, jonka kangaskasseissa voi lukea ei-konventionaalisia asioita.

Olette parhaita, minä kiitän ja kumarran ja syvään kumarrankin. Kiitos & kippis!

P.S. Virkkasin tuon kuvan irtokauluksen toissapäivänä ystäväni opastamana ja kappas – niitä on tullut tehtyä jo muutama... ;-) Kerän heinäkuuhun saattaa kuulua yksi kauluskurssi, mutta mikäli ei, niin elokuussa ainakin. Heinäkuun muut kurssit tulevat tänne uuden blogin puolelle vielä tänään.

19 kommenttia:

 1. Onnea! Sinä ja kauppa ootte ihan parhaita! Ainoastaan harmittaa että Tampere on niin kovin kaukana Oulun suunnalta katsottuna. Mutta verkkokauppapäivitykset on sitäkin mieluisampia uutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Ehkäpä me pääsemme joskus vaikkapa pop upin merkeissä myös Ouluun. :-) Mutta onneksi posti kulkee, ja verkkopuotikin paranee valikoimaltaan ja ominaisuuksiltaan.

   Poista
 2. Onnea 2v Kerälle ja uudelle blogille! Onpa kaunis tuo irtokaulus! Olisiko sen ohjetta mahdollista saada tänne blogiin? Virkkaamista vasta harjoittelen, neulominen on tutumpaa. Meiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Meiju! Ohje tulee tuonnempana myös tänne blogin puolelle. Pysyhän kuulolla! :-)

   Poista
 3. Onnea lempparilankakaupalleni! On niin ihanaa, kun tiskin takana on ihminen, joka jaksaa olla kiinnostunut ja jonka makuun voin aina luottaa. Onnea myös tulevalle vuodelle - kuulukoon siihen itsenikin osalta useampi visiitti Tampereella. Uudet tilatkin ovat vielä katsastamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liina! Ihanasti kirjoitettu. Tuhannesti tervetuloa Tampereelle, tule oikein ajan kanssa, että ehdit jäämään neulomaankin. :-)

   Poista
 4. Onnea 2vuotiaalle. Vielä en ole itse päässyt Kerään, mutta se on jo ihan lähellä kun tulen elokuussa pariksi päiväksi Tampereelle. Ja ensimmäsisenä vierailukohteena on .....tottakai Kerä.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Ihana nähdä elokuussa – viime kerta taisi olla siellä Helsingin kirjastoautossa! :-) Vaiko sittenkin Wanhassa Satamassa...

   Poista
 5. Onnea Kerälle, joka on Tampereen ja ehkä jopa Suomen paras lankakauppa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Essi! Näkemisiin taas neuletapaamisissa! :-)

   Poista
 6. Onnitteluhalaus! Kerä on mielessä miltei päivittäin, vaikka hävettävän harvoin olen viime aikoina teillä piipahtanut. Nokkoslankapussukkani on viittä vaille valmis. Täytynee se ensi tilassa teidän juhlanne kunniaksi viimeistellä ja ottaa käyttöön. Koti meidän toivottaa teidät tervetulleiksi verstasvisiitille, kun teille passaa. ;) Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Tuohon tarjoukseen tartumme pikaisesti! Kesävisiitti Punalaan kelpaisi kyllä. :-)

   Poista
 7. Onnea kaksi vuotiaalle :)

  Sen verran jos saa kommentoida uuden blogin ulkoasua, niin tuo leipätekstin fontti on vähän huonosti luettavaa. Se on kovin pientä ja ohutta, niin että ainakin tällä mun tietokoneen näytöllä saa lukemiseen keskittyä hieman liian paljon. Tosin näyttökohtaisia eroja on varmasti paljon tässäkin asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Kiralia! Katsotaan, josko saisimme suurennettua kirjasinta pykälällä. :-)

   Poista
 8. Onnittelut Kerään! Samaten hatunnosto rohkeasta harppauksesta lankaputiikkimaailmaan! Tuosta uskaltaa haaveilla, mutta harva toteuttaa :) Ja vielä kiitokset aina, ihan joka kerta niin mainiosta palvelusta, tulee hyvä fiilis aina kun teihin on yhteydessä!

  VastaaPoista
 9. Jonna. Hyvin muistat. Kirjastoautossa tosiaan nähtiin ;)
  Tiina

  VastaaPoista
 10. Onnea kaksivuotiaalle!
  Monet innostavat juttutuokiot ja kauniit langat olen teiltä löytänyt. Ja nyt olette vielä muuttaneet lähemmäksi.
  Jonna - on hienoa ollut seurata uuden kaupan syntyä ja alkutaipaletta. Kirjastasi olen toteuttanut eniten ohjeita kuin mistään muusta käsityökirjasta ennen sitä, toivottavasti sinulla on joskus tulevaisuudessa aikaa tehdä uusikin kirja. Myös Marialle kiitos avusta.
  t. usein teillä piipahtava Anneli

  VastaaPoista
 11. Oikein paljon onnea 2-vuotiaalle! Ja vielä iso kiitos loistavasta palvelusta mailin välityksellä tuossa taannoin :)

  Jos vain suinkin joskus Tampere osuu reitin varrelle, niin Kerä on ehdottomasti käyntikohteena <3

  Ps. Pop up Oulussa kuulostaisi hienolta, sinne matkakin olis huomattavasti lyhyempi ;)

  VastaaPoista